Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:HR:2006:AY5700

Instantie
Hoge Raad
Datum uitspraak
22-09-2006
Datum publicatie
22-09-2006
Zaaknummer
R05/143HR
Formele relaties
Conclusie: ECLI:NL:PHR:2006:AY5700
Rechtsgebieden
Civiel recht
Insolventierecht
Bijzondere kenmerken
Cassatie
Inhoudsindicatie

Faillissementsrecht. Afwijzing van het verzoek tot ontslag van een curator op de voet van art. 73 F., motivering (81 RO).

Wetsverwijzingen
Faillissementswet 73
Wet op de rechterlijke organisatie 81
Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
JOL 2006, 530
RvdW 2006, 881
JWB 2006/299
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

22 september 2006

Eerste Kamer

Rek.nr. R05/143HR

JMH/MK

Hoge Raad der Nederlanden

Beschikking

in de zaak van:

1. [Verzoeker 1] en

2. [Verzoekster 2],

beiden wonende te Boskoop,

VERZOEKERS tot cassatie,

advocaat: mr. P.J.Ph. Dietz de Loos.

1. Het geding in feitelijke instantie

In het faillissement van Compu-Net-Services, statutair gevestigd te Boskoop, tevens handelende onder de namen: Compu-Net-Webshop, Compu-Shop-Boskoop, Compu-Shop-Hazerswoude, Compu-Net-Business en PC Maatje, en in het faillissement van verzoeker tot cassatie sub 1 - verder te noemen: [verzoeker 1] - heeft de advocaat van verzoekers tot cassatie - verder te noemen: [verzoeker] c.s.- de rechtbank te 's-Gravenhage verzocht de curator in beide faillissementen, mr. P. van Riessen, en de waarnemend curator, mr. P.J. Gijsbertsen, beiden advocaat te Gouda, te ontslaan.

Nadat de rechtbank [verzoeker] c.s., de curator en de waarnemend curator op 25 augustus 2005 had gehoord, heeft zij bij beschikking van diezelfde dag [verzoeker] c.s. niet-ontvankelijk verklaard in hun verzoek voor zover dit strekt tot het ontslag van de waarnemend curator, en het verzoek voor zover dit strekt tot het ontslag van de curator afgewezen.

De beschikking van de rechtbank is aan deze beschikking gehecht.

2. Het geding in cassatie

Tegen de beschikking van de rechtbank hebben [verzoeker] c.s. beroep in cassatie ingesteld. Het cassatierekest is aan deze beschikking gehecht en maakt daarvan deel uit.

De conclusie van de Advocaat-Generaal L. Timmerman strekt tot verwerping van het cassatieverzoek.

3. Beoordeling van de middelen

De in de middelen aangevoerde klachten kunnen niet tot cassatie leiden. Zulks behoeft, gezien art. 81 RO, geen nadere motivering nu de klachten niet nopen tot beantwoording van rechtsvragen in het belang van de rechtseenheid of de rechtsontwikkeling.

4. Beslissing

De Hoge Raad verwerpt het beroep.

Deze beschikking is gegeven door de raadsheren A.M.J. van Buchem-Spapens, als voorzitter, J.C. van Oven en W.D.H. Asser, en in het openbaar uitgesproken door de raadsheer E.J. Numann op 22 september 2006.