Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:HR:2004:AR2781

Instantie
Hoge Raad
Datum uitspraak
26-11-2004
Datum publicatie
26-11-2004
Zaaknummer
R03/060HR
Formele relaties
Conclusie: ECLI:NL:PHR:2004:AR2781
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Cassatie
Inhoudsindicatie

26 november 2004 Eerste Kamer Rek.nr. R03/060HR JMH Hoge Raad der Nederlanden Beschikking in de zaak van: [De vrouw], wonende te [woonplaats], VERZOEKSTER tot cassatie, advocaat: mr. K.G.W. van Oven, t e g e n [De man], wonende te [woonplaats], VERWEERDER in cassatie, advocaat: G.J. Schuurman. 1. Het geding in feitelijke instanties...

Wetsverwijzingen
Wet op de rechterlijke organisatie 81
Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
JOL 2004, 620
JWB 2004/413
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

26 november 2004

Eerste Kamer

Rek.nr. R03/060HR

JMH

Hoge Raad der Nederlanden

Beschikking

in de zaak van:

[De vrouw],

wonende te [woonplaats],

VERZOEKSTER tot cassatie,

advocaat: mr. K.G.W. van Oven,

t e g e n

[De man],

wonende te [woonplaats],

VERWEERDER in cassatie,

advocaat: G.J. Schuurman.

1. Het geding in feitelijke instanties

Met een op 13 maart 2002 ter griffie van de rechtbank te Breda ingekomen verzoekschrift heeft verzoekster tot cassatie - verder te noemen: de vrouw - zich gewend tot die rechtbank en verzocht echtscheiding tussen haar en verweerder in cassatie - verder te noemen: de man - uit te spreken en - voor zover in cassatie nog van belang - als nevenvoorziening verzocht te bepalen dat het huurrecht van de echtelijke woning aan haar wordt toegewezen.

De man heeft bij verweerschrift tevens zelfstandig de rechtbank verzocht de vrouw niet-ontvankelijk te verklaren in dit nevenverzoek, althans haar dit verzoek te ontzeggen, en het huurrecht van de echtelijke woning aan hem toe te wijzen.

De rechtbank heeft bij beschikking van 29 juli 2002 echtscheiding tussen partijen uitgesproken. Voorts heeft zij bepaald dat de vrouw de huurster van de echtelijke woning zal zijn.

Tegen deze beschikking heeft de man hoger beroep ingesteld bij het gerechtshof te 's-Hertogenbosch.

Bij beschikking van 25 maart 2003 heeft het hof de bestreden beschikking wat de toewijzing van het huurrecht van de echtelijke woning aan de vrouw betreft vernietigd en, in zoverre opnieuw beschikkende, het huurrecht van de echtelijke woning aan de man toegewezen.

De beschikking van het hof is aan deze beschikking gehecht.

2. Het geding in cassatie

Tegen de beschikking van het hof heeft de vrouw beroep in cassatie ingesteld. Het cassatierekest is aan deze beschikking gehecht en maakt daarvan deel uit.

De man heeft verzocht het beroep te verwerpen.

De conclusie van de Advocaat-Generaal C.L. de Vries Lentsch-Kostense strekt tot verwerping van het beroep.

3. Beoordeling van het middel

De in het middel aangevoerde klachten kunnen niet tot cassatie leiden. Zulks behoeft, gezien artikel 81 RO, geen nadere motivering nu de klachten niet nopen tot beantwoording van rechtsvragen in het belang van de rechtseenheid of de rechtsontwikkeling.

4. Beslissing

De Hoge Raad verwerpt het beroep.

Deze beschikking is gegeven door de raadsheren J.B. Fleers, als voorzitter, P.C. Kop en E.J. Numann, en in het openbaar uitgesproken door de vice-president P. Neleman op 26 november 2004.