Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:HR:2003:AF1413

Instantie
Hoge Raad
Datum uitspraak
07-03-2003
Datum publicatie
07-03-2003
Zaaknummer
C01/235HR
Formele relaties
Conclusie: ECLI:NL:PHR:2003:AF1413
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Cassatie
Inhoudsindicatie

-

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
JOL 2003, 135
JWB 2003/116
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

7 maart 2003

Eerste Kamer

Nr. C01/235HR

JMH

Hoge Raad der Nederlanden

Arrest

in de zaak van:

Mr. Jacques Aloysius Dominicus Maria DANIËLS, in diens hoedanigheid van curator in de faillissementen van DTS KEUKENS B.V., ABOR RIJSSEN B.V. en BOUWPRODUKTEN NOTTER B.V., wonende te Goor,

EISER tot cassatie,

advocaat: mr. B. Winters,

t e g e n

BRIBUS B.V., gevestigd te DINXPERLO,

VERWEERSTER in cassatie,

advocaat: mr. P.J.M. von Schmidt auf Altenstadt.

1. Het geding in feitelijke instanties

Eiser tot cassatie - verder te noemen: de curator - heeft bij exploit van 30 juli 1998 verweerster in cassatie - verder te noemen: Bribus - gedagvaard voor de Rechtbank te Zutphen en gevorderd bij vonnis, uitvoerbaar bij voorraad, Bribus te veroordelen, op grond van het respectievelijk primair, subsidiair en meer subsidiair in deze dagvaarding gestelde, om aan de curator te betalen een bedrag van ƒ 679.467,24, te vermeerderen met de wettelijke rente over een bedrag van ƒ 655.638,24 vanaf de dag der dagvaarding tot aan de dag der algehele voldoening.

Bribus heeft de vordering bestreden.

De Rechtbank heeft bij tussenvonnis van 18 november 1999 een comparitie van partijen gelast en iedere verdere beslissing aangehouden.

Tegen dit tussenvonnis heeft Bribus hoger beroep ingesteld bij het Gerechtshof te Arnhem. De curator heeft voorwaardelijk incidenteel hoger beroep ingesteld.

Bij arrest van 8 mei 2001 heeft het Hof in het principaal appel het vonnis van de Rechtbank vernietigd en opnieuw rechtdoende alle vorderingen van de curator afgewezen en in het incidenteel appel het beroep verworpen.

Het arrest van het Hof is aan dit arrest gehecht.

2. Het geding in cassatie

Tegen het arrest van het Hof heeft de curator beroep in cassatie ingesteld. De cassatiedagvaarding is aan dit arrest gehecht en maakt daarvan deel uit.

Bribus heeft geconcludeerd tot verwerping van het beroep.

De zaak is voor partijen toegelicht door hun advocaten.

De conclusie van de Advocaat-Generaal F.F. Langemeijer strekt tot verwerping van het beroep.

3. Beoordeling van het middel

De in het middel aangevoerde klachten kunnen niet tot cassatie leiden. Zulks behoeft, gezien art. 81 RO, geen nadere motivering nu de klachten niet nopen tot beantwoording van rechtsvragen in het belang van de rechtseenheid of de rechtsontwikkeling.

4. Beslissing

De Hoge Raad:

verwerpt het beroep;

veroordeelt de curator in de kosten van het geding in cassatie, tot op deze uitspraak aan de zijde van Bribus begroot op € 4.314,18 aan verschotten en € 1.365,-- voor salaris.

Dit arrest is gewezen door de vice-president P. Neleman als voorzitter en de raadsheren P.C. Kop en F.B. Bakels, en in het openbaar uitgesproken door de raadsheer F.B. Bakels op 7 maart 2003.