Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHSHE:2015:4463

Instantie
Gerechtshof 's-Hertogenbosch
Datum uitspraak
09-11-2015
Datum publicatie
09-11-2015
Zaaknummer
20-002620-14
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Verstek
Inhoudsindicatie

Hof bevestigt het vonnis rechtbank, met vervallenverklaring van één bewijsmiddel, waarbij verdachte ter zake van medeplegen van zware mishandeling gepleegd met voorbedachten rade en het weigeren van een ademonderzoek is veroordeeld tot gevangenisstraf voor de duur van drie maanden, met aftrek van voorarrest en voorts ter zake van rijden zonder rijbewijs is veroordeeld tot hechtenis voor de duur van twee weken.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Afdeling strafrecht

Parketnummer : 20-002620-14

Uitspraak : 9 november 2015

VERSTEK

Arrest van de meervoudige kamer voor strafzaken van het gerechtshof

's-Hertogenbosch

gewezen op het hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis van de politierechter in de rechtbank Oost-Brabant, zittingsplaats ‘s-Hertogenbosch, van 20 augustus 2014 in de in eerste aanleg gevoegde strafzaken, parketnummers 01-115338-14 en 01-122501-14, tegen

[verdachte],

geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum],

wonende te [adres].

Hoger beroep

Bij vonnis waarvan beroep is de verdachte vrijgesproken van de feiten 2 en 3 zoals ten laste gelegde op de inleidende dagvaarding met parketnummer 01-115338-14.

Ter zake van - kort gezegd - medeplegen van zware mishandeling gepleegd met voorbedachten rade (feit 1 op de inleidende dagvaarding met parketnummer 01-115338-14) en het weigeren van een ademonderzoek (feit 1 op de inleidende dagvaarding met parketnummer 01-122501-14) is de verdachte bij voormeld vonnis veroordeeld tot gevangenisstraf voor de duur van drie maanden, met aftrek van voorarrest.

Ter zake van - kort gezegd - rijden zonder rijbewijs (feit 2 op de inleidende dagvaarding met parketnummer 01-122501-14) is de verdachte bij voormeld vonnis veroordeeld tot hechtenis voor de duur van twee weken.

De verdachte heeft tegen voormeld vonnis hoger beroep ingesteld.

Ontvankelijkheid van het hoger beroep

Verdachte heeft onbeperkt hoger beroep ingesteld. Nu hij echter is vrijgesproken van het op de inleidende dagvaarding met parketnummer 01-115338-14 onder 2 en 3 ten laste gelegde, zal hij, gelet op artikel 404, eerste en vijfde lid, van het Wetboek van Strafvordering, in zoverre niet ontvankelijk worden verklaard in zijn hoger beroep. Al hetgeen hierna wordt overwogen en beslist, heeft uitsluitend betrekking op dat gedeelte van het vonnis dat aan het oordeel van het hof is onderworpen.

Onderzoek van de zaak

Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting in hoger beroep, alsmede het onderzoek op de terechtzitting in eerste aanleg.

Het hof heeft kennisgenomen van de vordering van de advocaat-generaal en van hetgeen namens de verdachte naar voren is gebracht.

De advocaat-generaal heeft gevorderd dat het hof het beroepen vonnis zal bevestigen.

Vonnis waarvan beroep

Het hof verenigt zich met het beroepen vonnis - voor zover aan het oordeel van het hof onderworpen - en met de gronden waarop dit berust, met dien verstande dat het volgende bewijsmiddel zoals opgenomen in het vonnis van de politierechter komen te vervallen:

- de fotografische afbeeldingen van het letsel bij [slachtoffer] (pag. 36-39), pagina 8 van het vonnis, eerste bullet, aangezien de eerste rechter niet heeft omschreven wat hij op deze foto waarneemt;

BESLISSING

Het hof:

Verklaart de verdachte niet-ontvankelijk in het hoger beroep, voor zover gericht tegen de beslissing ter zake van het in de zaak met parketnummer 01-115338-14 onder 2 en 3 ten laste gelegde.

Bevestigt het vonnis waarvan beroep, voor zover aan het oordeel van het hof onderworpen, met inachtneming van het hiervoor overwogene.

Aldus gewezen door

mr. C.M. Hilverda, voorzitter,

mr. J.C.A.M. Claassens en mr. A.M.G. Smit, raadsheren,

in tegenwoordigheid van mr. C.C. Silanoe-Lemmers, griffier,

en op 9 november 2015 ter openbare terechtzitting uitgesproken.