Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHSHE:2012:BV1451

Instantie
Gerechtshof 's-Hertogenbosch
Datum uitspraak
20-01-2012
Datum publicatie
20-01-2012
Zaaknummer
20-001912-10
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

art. 285b Sr; vrijspraak belaging gelet op aard van de gedragingen en de beperkte frequentie hiervan, te weten het versturen van 22 sms-berichten in de ten laste gelegde periode van ruim 4 maanden.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Sector strafrecht

Parketnummer : 20-001912-10

Uitspraak : 20 januari 2012

TEGENSPRAAK

Arrest van de meervoudige kamer voor strafzaken van het gerechtshof

's-Hertogenbosch

gewezen op het hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis van de politierechter in de rechtbank 's-Hertogenbosch van 6 mei 2010 in de strafzaak met parketnummer

01-849695-09 tegen:

[verdachte],

geboren te [geboorteplaats] op [1972],

wonende te [woonplaats], [adres].

Hoger beroep

De verdachte heeft tegen voormeld vonnis hoger beroep ingesteld.

Onderzoek van de zaak

Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting in hoger beroep, alsmede het onderzoek op de terechtzitting in eerste aanleg.

Het hof heeft kennisgenomen van de vordering van de advocaat-generaal en van hetgeen door en namens de verdachte naar voren is gebracht.

De vordering van de advocaat-generaal houdt in dat het hof het beroepen vonnis zal vernietigen en opnieuw rechtdoende verdachte ter zake van het ten laste gelegde zal veroordelen tot een taakstraf, bestaande uit een werkstraf voor de duur van 140 uren subsidiair 30 dagen hechtenis waarvan 70 uren, subsidiair 35 dagen hechtenis, voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar met als bijzondere voorwaarde reclasseringstoezicht. .

De verdediging heeft vrijspraak bepleit.

Vonnis waarvan beroep

Het beroepen vonnis zal worden vernietigd omdat het niet te verenigen is met de hierna te geven beslissing.

Tenlastelegging

Aan verdachte is ten laste gelegd dat:

hij in of omstreeks de periode van 1 maart 2009 tot en met 6 juli 2009 te Schijndel en/of te Sint-Michielsgestel en/of elders in Nederland, wederrechtelijk stelselmatig opzettelijk inbreuk heeft gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van [slachtoffer], in elk geval van een ander, met het oogmerk die [slachtoffer], in elk geval die ander te dwingen iets te doen, niet te doen, te dulden en/of vrees aan te jagen, immers heeft verdachte die [slachtoffer] in of omstreeks voornoemde periode (telkens) SMS-berichten verzonden.

Voor zover in de tenlastelegging taal- en/of schrijffouten of omissies voorkomen, zijn deze verbeterd. De verdachte is daardoor niet geschaad in de verdediging.

Vrijspraak

Gelet op de aard van de door verdachte gepleegde gedragingen, te weten het aan [slachtoffer] verzenden van sms-berichten, en de beperkte frequentie waarmee deze berichten

- 22 in aantal - door verdachte in de ten laste gelegde periode van ruim 4 maanden aan [slachtoffer] zijn gezonden, acht het hof niet bewezen dat verdachte stelselmatig inbreuk heeft gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van [slachtoffer].

Het hof heeft daarbij rekening gehouden met de omstandigheid dat verdachte en [slachtoffer] gezamenlijk drie kinderen hebben en een aantal van de door verdachte aan [slachtoffer] verzonden sms-berichten vrijwel uitsluitend betrekking hadden op (omgang met) zijn kinderen dan wel het in contact willen komen met zijn ex-partner in verband met de kinderen.

Mitsdien dient verdachte van de aan hem ten laste gelegde belaging te worden vrijgesproken.

BESLISSING

Het hof:

Vernietigt het vonnis waarvan beroep en doet opnieuw recht:

Verklaart niet bewezen dat de verdachte het ten laste gelegde heeft begaan en spreekt hem daarvan vrij.

Aldus gewezen door

mr. K. van der Meijde, voorzitter,

mr. H. Harmsen en mr. W.J. Kolkert, raadsheren,

in tegenwoordigheid van mr. A.R. Veldt, griffier,

en op 20 januari 2012 ter openbare terechtzitting uitgesproken.