Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHSHE:2008:BC6689

Instantie
Gerechtshof 's-Hertogenbosch
Datum uitspraak
12-03-2008
Datum publicatie
14-03-2008
Zaaknummer
20-000800-07
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Het Hof heropent bij tussenarrest het onderzoek ter terechtzitting, nu het Hof tijdens de beraadslaging in raadkamer heeft geconstateerd, dat sprake is van een discrepantie tussen de inleidende dagvaarding zoals die op 1 november 2006 aan de echtgenote van verdachte is uitgereikt en de tenlastelegging zoals die is opgenomen in het vonnis van de kantonrechter van 16 februari 2007.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Parketnummer : 20-000800-07

Uitspraak : 12 maart 2008

TEGENSPRAAK

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

meervoudige kamer voor strafzaken

Tussenarrest

gewezen op het hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis van de kantonrechter te Roermond van 16 februari 2007 in de strafzaak met parketnummer 04-752219-06 tegen:

[verdachte],

geboren te [geboorteplaats] op [1974],

wonende te [woonplaats], [adres].

Hoger beroep

De verdachte heeft tegen voormeld vonnis hoger beroep ingesteld.

Onderzoek van de zaak

Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting in hoger beroep, alsmede het onderzoek op de terechtzittingen in eerste aanleg.

Het hof heeft kennisgenomen van de vordering van de advocaat-generaal en van hetgeen door en namens de verdachte naar voren is gebracht.

De advocaat-generaal heeft gevorderd dat het hof het beroepen vonnis zal vernietigen en opnieuw rechtdoende het ten laste gelegde bewezen zal verklaren en de verdachte zal veroordelen tot een geldboete van 1.000,- euro, subsidiair twintig dagen vervangende hechtenis.

Overweging

Tijdens de beraadslaging in raadkamer is gebleken, dat het onderzoek

niet volledig is geweest.

Het hof heeft geconstateerd, dat sprake is van een discrepantie tussen de inleidende dagvaarding zoals die op 1 november 2006 aan de echtgenote van verdachte is uitgereikt en de tenlastelegging zoals die is opgenomen in het vonnis van de kantonrechter van 16 februari 2007.

In het dossier bevindt zich geen vordering tot wijziging van de tenlastelegging en uit de processen-verbaal van de terechtzittingen in eerste aanleg blijkt ook niet van een beslissing van de kantonrechter op een zodanige vordering. Vorenstaande zou impliceren dat geen recht is gedaan op basis van de tenlastelegging zoals die is opgenomen in het vonnis, tenzij voorafgaand aan de terechtzitting van 17 november 2006 de op 1 november betekende dagvaarding is ingetrokken en een nieuwe dagvaarding voor voornoemde zitting is uitgebracht.

Het hof zal de advocaat-generaal in de gelegenheid stellen om deze ingetrokken dagvaarding aan het hof te overleggen dan wel anderszins duidelijkheid te verschaffen over deze discrepantie.

BESLISSING

Het hof:

Heropent het onderzoek.

Stelt de stukken in handen van de advocaat-generaal bij dit hof, teneinde deze in de gelegenheid te stellen uitvoering te geven aan het vorenstaande.

Bepaalt, dat het onderzoek zal worden hervat ter terechtzitting van 26 maart 2008 te 15.30 uur.

Beveelt de oproeping van de verdachte, tegen voormeld tijdstip, met tijdige kennisgeving daarvan aan de raadsman van verdachte.

Aldus gewezen door

mr. C.H.W.M. Sterk, voorzitter,

mr. C.R.L.R.M. Ficq en mr. A.H.Q. Goossens,

in tegenwoordigheid van mr. C.C. Lemmers, griffier,

en op 12 maart 2008 ter openbare terechtzitting uitgesproken.

mr. A.H.Q. Goossens is buiten staat dit arrest mede te ondertekenen.