Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHSHE:2007:BC0819

Instantie
Gerechtshof 's-Hertogenbosch
Datum uitspraak
21-12-2007
Datum publicatie
21-12-2007
Zaaknummer
20-001648-07
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Ontvankelijkheid verdachte in zijn hoger beroep. Geen belang.

Verdachte heeft bedoeld appel in te stellen tegen de ontnemingsvordering en niet tegen de strafzaak met hetzelfde parketnummer. In hoger beroep is verdachte echter alleen gedagvaard voor de strafzaak. Dit appel heeft verdachte, na aanvang van de terechtzitting in hoger beroep maar voordat het hof aan een onderzoek naar de feiten is toegekomen, ingetrokken.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Parketnummer : 20-001648-07

Uitspraak : 21 december 2007

TEGENSPRAAK

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

meervoudige kamer voor strafzaken

Arrest

gewezen op het hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis van de politierechter in de rechtbank Breda van 11 april 2007 in de strafzaak met parketnummer 02-620159-07 tegen:

[verdachte],

geboren te [geboorteplaats] op Zand op 4 december 1960,

wonende te [woonplaats], [adres].

Hoger beroep

De verdachte heeft tegen voormeld vonnis hoger beroep ingesteld.

Omvang van het hoger beroep

Het hoger beroep moet, blijkens het verhandelde ter terechtzitting in hoger beroep, worden begrepen als uitdrukkelijk te zijn beperkt tot de veroordeling ter zake van de aan verdachte onder parketnummer 02-620159-07 ten laste gelegde ontnemingsvordering.

Het hoger beroep heeft derhalve géén betrekking op de beslissing in de strafzaak onder hetzelfde parketnummer waarbij verdachte werd veroordeeld tot een werkstraf van 100 (honderd) uren ter zake van het opzettelijk handelen in strijd met artikel 3 onder B van de Opiumwet en diefstal van elektriciteit.

Ontvankelijkheid van het hoger beroep

Het hof begrijpt, gelet op de inhoud van het aan het hof ter beschikking gestelde dossier en gelet op de ter terechtzitting door de advocaat-generaal gegeven toelichting, de dagvaarding in hoger beroep met parketnummer 20-001648-07 aldus dat deze louter betrekking heeft op de in de strafzaak in eerste aanleg gegeven beslissingen en dus niet op de in de ontnemingszaak gegeven beslissing. In het hoger beroep ingesteld tegen de beslissing in de ontnemingszaak is nog geen oproep in hoger beroep uitgegaan, is door de advocaat-generaal medegedeeld.

Het van de zijde van de verdachte ingestelde hoger beroep voorzover gericht tegen de veroordeling in de strafzaak waarbij hij werd veroordeeld tot een werkstraf van 100 (honderd) uren ter zake van het opzettelijk handelen in strijd met artikel 3 onder B van de Opiumwet en diefstal van elektriciteit, is ingetrokken nadat de terechtzitting in hoger beroep is aangevangen maar voordat het hof aan een onderzoek naar de feiten is toegekomen.

De advocaat-generaal heeft met deze intrekking, hoewel deze formeel te laat is, ingestemd.

Nu het belang van de verdachte noch enig ander rechtens te beschermen belang, gediend is met een behandeling van het hoger beroep, zal het hof de verdachte niet-ontvankelijk verklaren in het hoger beroep, voor zover dit gericht is tegen de beslissing in de strafzaak onder parketnummer 02-620159-07 waarbij hij werd veroordeeld ten aanzien van het opzettelijk handelen in strijd met artikel 3 onder B van de Opiumwet en ter zake van diefstal van elektriciteit tot een werkstraf van 100 (honderd) uren.

BESLISSING

Het hof:

Verklaart de verdachte niet-ontvankelijk in zijn hoger beroep, doch uitsluitend voor zover dit gericht is tegen de beslissing in de strafzaak onder parketnummer 02-620159-07 waarbij hij werd veroordeeld ten aanzien van het opzettelijk handelen in strijd met artikel 3 onder B van de Opiumwet en ter zake van diefstal van elektriciteit tot een werkstraf van 100 (honderd) uren.

Aldus gewezen door

mr. E.S.G.N.A.I. van de Griend, voorzitter,

mr. A. de Lange en mr. F.L. Muskens,

in tegenwoordigheid van mw. H. Van Zandbeek, griffier,

en op 21 december 2007 ter openbare terechtzitting uitgesproken.

mr. F.L. Muskens is buiten staat dit arrest mede te ondertekenen.