Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHSHE:2007:BB7886

Instantie
Gerechtshof 's-Hertogenbosch
Datum uitspraak
03-04-2007
Datum publicatie
15-11-2007
Zaaknummer
C0500366
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Het hof verwijst naar en volhardt bij het tussenarrest. Aan de orde is nog slechts de hoogte van de door AXA uitbetaalde schade, waarvan zij de vergoeding vordert; daarbij gaat het slechts om de hoogte zoals door de rechtbank is toegewezen. Bij memorie van antwoord heeft AXA een kopie van een vaststellingsovereenkomst in het geding gebracht, blijkens welke overeenkomst de schade die bij de aanrijding van 12 februari 1999 te Deurne is ontstaan is vastgesteld op € 48.394,93. [appellante] is in de gelegenheid gesteld daarop te reageren maar heeft daarvan geen gebruik gemaakt. AXA heeft aldus voldoende aannemelijk gemaakt dat zij minstens het gevorderde bedrag heeft moeten betalen en dit is onvoldoende betwist. Gelet op het vorenstaande heeft de rechtbank terecht de vordering toegewezen. Het vonnis waarvan beroep dient te worden bekrachtigd met veroordeling van [appellante] in de kosten van het hoger beroep.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

typ. MT

rolnr. C0500366/HE

ARREST VAN HET GERECHTSHOF 's-HERTOGENBOSCH,

sector civiel recht,

vijfde kamer, van 3 april 2007,

gewezen in de zaak van:

[APPELLANTE],

wonende te [plaats],

appellante bij exploot van dagvaarding van 8 maart 2005,

procureur: mr. B.N.J. de Wilde,

tegen:

AXA SCHADE N.V.,

gevestigd te Utrecht,

geïntimeerde bij gemeld exploot,

procureur: mr. J.E. Lenglet,

als vervolg op het op 7 november 2006 in deze zaak gewezen tussenarrest.

6. Het verdere verloop van het geding in hoger beroep

Bij tussenarrest is [appellante] in de gelegenheid gesteld nader te reageren op stellingen van AXA; zij heeft daarvan afgezien.

Partijen hebben daarna de gedingstukken overgelegd en uitspraak gevraagd.

7. De verdere beoordeling

7.1. Het hof verwijst naar en volhardt bij het tussenarrest.

7.2. Aan de orde is nog slechts de hoogte van de door AXA uitbetaalde schade, waarvan zij de vergoeding vordert; daarbij gaat het slechts om de hoogte zoals door de rechtbank is toegewezen.

7.3. Bij memorie van antwoord heeft AXA een kopie van een vaststellingsovereenkomst in het geding gebracht, blijkens welke overeenkomst de schade die bij de aanrijding van 12 februari 1999 te Deurne is ontstaan is vastgesteld op € 48.394,93.

7.4. [appellante] is in de gelegenheid gesteld daarop te reageren maar heeft daarvan geen gebruik gemaakt.

AXA heeft aldus voldoende aannemelijk gemaakt dat zij minstens het gevorderde bedrag heeft moeten betalen en dit is onvoldoende betwist.

7.5. Gelet op het vorenstaande heeft de rechtbank terecht de vordering toegewezen. Het vonnis waarvan beroep dient te worden bekrachtigd met veroordeling van [appellante] in de kosten van het hoger beroep.

8. De uitspraak

Het hof:

bekrachtigt het in de hoofdzaak gewezen vonnis van

15 december 2004, waarvan beroep;

veroordeelt [appellante] in de kosten van het geding in hoger beroep, aan de zijde van AXA tot heden begroot op € 392,-- aan verschotten en € 894,-- voor salaris procureur;

verklaart deze veroordeling uitvoerbaar bij voorraad.

Dit arrest is gewezen door mrs. Brandenburg, Meulenbroek en Feddes en uitgesproken door de rolraadsheer ter openbare terechtzitting van dit hof op 3 april 2007.