Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHSHE:2007:BA2917

Instantie
Gerechtshof 's-Hertogenbosch
Datum uitspraak
08-02-2007
Datum publicatie
13-04-2007
Zaaknummer
AVNR. 000132-07
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Raadkamer
Inhoudsindicatie

Verlenging gevangenhouding: De rechter-commissaris heeft slechts ernstige bezwaren aangenomen ter zake poging inbraak. Met de rechtbank is het hof van oordeel dat na de beslissing van de rechter-commissaris het openbaar ministerie niet toegestaan was om wederom de verdenking poging doodslag op te voeren, daar er geen sprake was van nieuwe feiten en omstandigheden. Nu echter feit 2 subsidiair een met het feit 2 primair samenhangend feit is, is de aanvulling vordering voorlopige hechtenis met dit subsidiaire feit, gezien het bepaalde in artikel 67b, eerste lid, van het Wetboek van Strafvordering, niet ongeoorloofd.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
NJFS 2007, 168
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch

----------------------------------------

| VOORLOPIGE HECHTENIS

----------------------------------------

Bijzonderzakennummer: AVNR. 000132-07

Parketnummer 1e aanleg: 01-845006-07

Het gerechtshof te 's-Hertogenbosch, gezien de akte van de griffier van de rechtbank te 's-Hertogenbosch van 19 januari 2007, waarbij namens

[verdachte]

geboren [geboortedatum] 1981 te [geboorteplaats]

wonende te [adres],thans verblijvende in P.I. Arnhem - HvB Arnhem Zuid

hoger beroep is ingesteld tegen de beschikking van de rechtbank te 's-Hertogenbosch van 17 januari 2007, bij welke beschikking de gevangenhouding van [verdachte] werd bevolen en tevens de aanvullende vordering ex artikel 67b van het Wetboek van Strafvordering werd toegewezen.

gezien de beschikking waarvan beroep;

gehoord de advocaat-generaal en verdachte, bijgestaan door zijn raadsman;

overwegende, dat bij de rechter-commissaris als verdenkingen zijn aangevoerd als feit 1 poging inbraak en als feit 2 poging doodslag. De rechter-commissaris heeft slechts ernstige bezwaren aangenomen ter zake poging inbraak. In raadkamer van de rechtbank zijn door de officier van justitie als verdenkingen aangevoerd feit 1 poging inbraak en als feit 2 dezelfde poging doodslag subsidiair poging zware mishandeling. Door de raadsman is aangevoerd dat nu door de rechter-commissaris geen ernstige bezwaren zijn aangenomen voor feit 2 de in raadkamer aangevoerde verdenking ter zake poging doodslag subsidiair poging zware mishandeling niet had mogen worden ingebracht via een vordering ex artikel 67b, eerste lid, van het Wetboek van Strafvordering en dat mitsdien voor feit 2 de officier van justitie niet ontvankelijk had moeten worden verklaard.

Met de rechtbank is het hof van oordeel dat na de beslissing van de rechter-commissaris het openbaar ministerie niet toegestaan was om wederom de verdenking poging doodslag op te voeren, daar er geen sprake was van nieuwe feiten en omstandigheden. Nu echter feit 2 subsidiair een met het feit 2 primair samenhangend feit is, is de aanvulling vordering voorlopige hechtenis met dit subsidiaire feit, gezien het bepaalde in artikel 67b, eerste lid, van het Wetboek van Strafvordering, niet ongeoorloofd.

overwegende, dat het hof instemt met genoemde beschikking en de gronden waarop deze berust;

dat het hoger beroep derhalve moet worden afgewezen;

BESCHIKKENDE IN HOGER BEROEP:

Wijst af het hoger beroep;

Bevestigt de beschikking waarvan beroep;

Aldus gedaan op 8 februari 2007 door mr. O.M.J.J. van de Loo, voorzitter, mr. P.A.M. Hendriks en mr. A.C. Otten, in tegenwoordigheid van mw. S.N.S.J. van Boekel, griffier.