Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHSHE:2002:AF2180

Instantie
Gerechtshof 's-Hertogenbosch
Datum uitspraak
17-12-2002
Datum publicatie
19-12-2002
Zaaknummer
20.000652.02
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

-

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

parketnummer : 20.000652.02

uitspraakdatum : 17 december 2002

tegenspraak;

GERECHTSHOF TE 's-HERTOGENBOSCH

economische kamer

A R R E S T

gewezen op het hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis van de economische politierechter in de arrondissementsrechtbank te 's-Hertogenbosch van 18 januari 2002 in de strafzaak onder parketnummer 01/070601/01 tegen:

[verdachte],

gevestigd te [adres].

Het hoger beroep

De verdachte heeft tijdig tegen genoemd vonnis hoger beroep ingesteld.

Het onderzoek van de zaak

Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting in eerste aanleg en de terechtzitting in hoger beroep.

Het hof heeft kennis genomen van de vordering van de advocaat-generaal en van hetgeen van de zijde van de verdachte naar voren is gebracht.

Het vonnis waarvan beroep

Het beroepen vonnis zal worden vernietigd omdat het hof zich niet kan verenigen met de bewezenverklaring door de eerste rechter.

De telastelegging

Aan de verdachte is ten laste gelegd dat:

zij op of omstreeks 27 februari 2001 te 's-Hertogenbosch zonder vergunning van de Minister van Justitie door de instandhouding van een beveiligingsorganisatie beveiligingswerkzaamheden heeft verricht en/of heeft aangeboden;

De redengeving

Het hof acht niet wettig en overtuigend bewezen hetgeen aan de verdachte als bovenvermeld is ten laste gelegd, zodat de verdachte daarvan moet worden vrijgesproken.

Naar het oordeel van het hof kan op grond van de in het proces-verbaal gerelateerde enkele observatie, waarvan de duur niet is vermeld, niet worden vastgesteld, dat verdachte beveiligingswerkzaamheden verrichtte en evenmin dat zij daartoe een beveiligingsorganisatie in stand hield.

De vennoot van verdachte heeft, naar hij heeft verklaard, op de betreffende dag (het was carnaval) zelf aan de deur gestaan om de hoeveelheid bezoekers te reguleren die ingevolge de brandvoorschriften maximaal tot het pand toegang hadden, zonder daarbij bezoekers te selecteren. Toen hij even weg moest om een fust bier aan te slaan, heeft een bezoeker ongevraagd deze bezigheid tijdelijk overgenomen.

Het enkel reguleren van de bezoekerstroom behoort, naar het oordeel van het hof, tot de normale zorg van de uitbater van een dergelijk etablissement en het zou van overspanning van de reikwijdte van de wet blijk geven deze incidentele regulering van de bezoekersstroom daaronder te brengen.

Ten overvloede zij opgemerkt dat ook niet is gebleken dat verdachte een organisatie in stand hield, die gericht was op het verrichten van beveiligingswerkzaamheden;

B E S L I S S I N G:

Het hof:

Vernietigt het beroepen vonnis en doet opnieuw recht:

Verklaart niet bewezen dat de verdachte het als voormeld ten laste gelegde heeft begaan en spreekt de verdachte daarvan vrij.

Dit arrest is gewezen door Mr. de Lange, als voorzitter

Mrs. Huurman-van Asten en Ficq, als raadsheren

in tegenwoordigheid van Dhr. Van Baast, als griffier.

Het is uitgesproken op de openbare terechtzitting van dit gerechtshof van 17 december 2002.

U I T D R A A I G E G E V E N S 1e A A N L E G

zaaknr.: 07

tijd : 14.10

rolnummer: 20.000652.02

verdachte:

[verdachte],

gevestigd te [adres],

Is bij vonnis van de economische politierechter in de arrondissementsrechtbank te 's-Hertogenbosch van 18 januari 2002 ter zake van:

"Overtreding van een voorschrift gesteld bij artikel 2, eerste lid, van de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus, begaan door een rechtspersoon",

veroordeeld tot:

een geldboete van zevenhonderd vijftig euro;