Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHSGR:2008:BC8724

Instantie
Gerechtshof 's-Gravenhage
Datum uitspraak
03-04-2008
Datum publicatie
07-04-2008
Zaaknummer
07/286
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Vonnis in plaats van leveringsakte.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

GERECHTSHOF ‘s-GRAVENHAGE

Sector handel

Rolnummer : 07/286

Rolnummer Rechtbank : 239081/HA ZA 05-890

arrest van de eerste civiele kamer d.d. 3 april 2008

inzake

[Naam],

wonende te Ter Aar (gemeente Nieuwkoop),

appellante,

hierna te noemen: [appellante],

procureur: mr. H.H.M. de Vries-Veringa,

tegen

1. [Naam],

wonende te Alphen aan den Rijn,

2. [Naam],

wonende te Vrouwenakker (gemeente Nieuwkoop),

3. [Naam],

wonende te Alphen aan den Rijn,

4. [Naam],

wonende te Alphen aan den Rijn

5. [Naam],

wonende te Ter Aar (gemeente Nieuwkoop),

6. [Naam],

wonende te Koudekerk aan den Rijn (gemeente Rijnwoude),

7. [Naam],

wonende te Bodegraven,

geïntimeerden,

hierna te noemen: [geïntimeerden],

procureur: mr. C. van Meines.

Het vervolg

Het hof heeft op 17 januari 2008 in deze zaak arrest gewezen. Voor de loop van het geding tot die datum verwijst het naar dat arrest. Vervolgens heeft een comparitie van partijen plaatsgevonden voor het verstrekken van inlichtingen en het beproeven van een schikking. Een schikking is niet tot stand gekomen. Ten slotte hebben partijen de stukken wederom overgelegd voor arrest.

Verdere beoordeling

1. Het hof blijft bij hetgeen het in zijn arrest van 17 januari 2008 heeft overwogen en beslist. Uit dat arrest volgt dat de grief van [appellante] faalt. Het vonnis van de rechtbank zal derhalve worden bekrachtigd. Daarbij past een kostenveroordeling van [appellante].

2. Ter comparitie van partijen is zijdens [appellante] verklaard dat er geen bezwaar tegen bestaat dat het hof aan [geïntimeerden] een executoriale titel verschaft voor de levering van de smalle strook grond, gelegen tussen het hek dat het perceel van [geïntimeerden] afgrenst aan de zijde van de openbare weg (behorende tot het perceel met kadastraal nummer 4062) en het perceel waarop de [-]weg is gelegen (kadastraal nummer 4298), overeenkomstig de ter comparitie in eerste aanleg op 6 juli 2005 tussen partijen bereikte overeenstemming. Het hof zal dienovereenkomstig beslissen; het zal de kosten van de comparitie van partijen buiten de kostenvaststelling laten omdat elke partij daarvan de eigen kosten moet dragen.

Beslissing

Het hof

- bekrachtigt het vonnis waarvan beroep;

- bepaalt dat [appellante] aan [geïntimeerden] het gedeelte van het kadastrale perceel, gelegen te Ter Aar (gemeente Nieuwkoop, sectie B nr. 4062) tussen het op dat perceel aangebrachte hek en het naastgelegen perceel (sectie B, nr. 4298) levert, ingevolge de overeenkomst tussen partijen ter comparitie bij de rechtbank ’s-Gravenhage op 6 juli 2005, en bepaalt dat dit arrest treedt in de plaats van een tussen partijen opgemaakte akte tot levering;

- veroordeelt [appellante] in de kosten van het geding, aan de zijde van [geïntimeerden] vastgesteld op 296,- aan verschotten en op € 894,- aan salaris procureur;

- verklaart deze kostenveroordeling uitvoerbaar bij voorraad.

Dit arrest is gewezen door mrs. A.V. van den Berg, A. Dupain en G. Dulek-Schermers en is uitgesproken ter openbare terechtzitting van 3 april 2008 in aanwezigheid van de griffier.