Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHSGR:2007:BB5186

Instantie
Gerechtshof 's-Gravenhage
Datum uitspraak
10-10-2007
Datum publicatie
17-10-2007
Zaaknummer
252-R-07
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Verwijzingszaak naar Belgische Hof van Beroep. Voor voorafgaande beschikkingen zie LJNummer BB3633.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

GERECHTSHOF ‘s-GRAVENHAGE

Familiesector

Uitspraak : 10 oktober 2007

Rekestnummer : 252-R-07

Rekestnr. rechtbank : J2 RK 06-1289

[appellante],

wonende te Rotterdam,

verzoekster in hoger beroep,

hierna te noemen: de moeder,

procureur mr. S. de Kluiver.

tegen

de Raad voor de Kinderbescherming,

regio Rotterdam-Rijnmond,

locatie Rotterdam,

hierna te noemen: de raad.

Als belanghebbenden zijn aangemerkt:

[belanghebbende 1],

wonende te Hoogstraten, België,

hierna te noemen: de vader,

2. de Stichting Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam,

kantoorhoudende te Rotterdam,

hierna te noemen: Jeugdzorg.

HET VERDERE PROCESVERLOOP IN HOGER BEROEP

Het hof verwijst voor het verloop van het geding naar zijn tussenbeschikkingen van 4 juli 2007 en 29 augustus 2007, waarvan de inhoud hier als herhaald en ingelast moet worden beschouwd.

Bij de beschikking van 4 juli 2007 heeft het hof partijen verzocht zich binnen drie weken na de datum waarop de beschikking is uitgesproken schriftelijk uit te laten over de beoogde verwijzing op initiatief van dit hof naar de (appel)rechter van de gewone verblijfplaats van [kind]. De vader heeft schriftelijk verzocht om de zaak te verwijzen naar de Belgische rechter.

Bij de opvolgende beschikking van 29 augustus 2007 heeft het hof de Belgische rechter, het Hof van Beroep te Antwerpen, zetelende te 2000 Antwerpen, Waalsekaai 35A, verzocht de zaak over te nemen in de stand van het geding waarin dit zich thans bevindt ter verdere behandeling en afdoening. In afwachting van de beslissing van de bevoegde Belgische rechter terzake van de aanvaarding van de verwijzing, is de behandeling van de zaak aangehouden tot zaterdag 24 november 2007 pro forma.

Bij brief van 3 oktober 2007, ingekomen op 5 oktober 2007, heeft het Hof van Beroep te Antwerpen het hof bericht dat het huidige geding in de stand waarin het zich bevindt ter verdere behandeling zal overnemen. Een kopie van deze brief is door de griffier van dit hof aan de belanghebbenden verstrekt.

VERWIJZING

1. Het hof overweegt als volgt. De vader heeft het hof verzocht de zaak te verwijzen naar de bevoegde Belgische rechter. Het Hof van Beroep te Antwerpen neemt het geding over in de stand waarin het zich thans bevindt.

2. Het vorenstaande brengt met zich mede dat het hof het geding in de staat waarin het thans bevindt, verwijst naar het Hof van Beroep te Antwerpen, zitting houdende aan de Waalse Kaai 35 A 2000 te Antwerpen (België) , alwaar op 29 oktober 2007 om 11 uur de behandeling wordt voortgezet.

BESLISSING OP HET HOGER BEROEP

Het hof:

verwijst het geding in de staat waarin het thans bevindt, naar het Hof van Beroep te Antwerpen, zitting houdende aan de Waalse Kaai 35 A te Antwerpen (België), alwaar op 29 oktober 2007 om 11.00 uur de behandeling wordt voortgezet.

Deze beschikking is gegeven door mrs. Labohm, van den Wildenberg en van Leuven, bijgestaan door Muller-Rietveld als griffier en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 10 oktober 2007.