Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHSGR:2006:AV0373

Instantie
Gerechtshof 's-Gravenhage
Datum uitspraak
25-01-2006
Datum publicatie
25-01-2006
Zaaknummer
1015017502
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Raadkamer
Inhoudsindicatie

Beslissing wrakingskamer

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

parketnummer 1015017502

GERECHTSHOF TE 'S-GRAVENHAGE

De wrakingskamer

heeft de navolgende beschikking gegeven op het verzoek om wraking, als bedoeld in artikel 512 van het Wetboek van Strafvordering in de zaak tegen:

André Jagdissing G[.]

thans gedetineerd in Penitentiaire Inrichting De Dordtse Poorten.

[(...)]

Beoordeling van het verzoek

Vooropgesteld dient te worden dat wraking tot doel heeft de onpartijdigheid van de rechtspraak te waarborgen door - indien daartoe gronden aanwezig zijn - , de rechter of rechters tegen wie het verzoek zich richt, af te houden van het nemen van een beslissing die aan diens - of mede aan diens - oordeel is onderworpen.

Ten aanzien van het onderhavige verzoek kan in het midden blijven of voldaan is aan de wettelijke vereisten voor het indienen van het verzoek om wraking. Ook kan in het midden blijven of de tiende strafkamer bevoegd was te oordelen dat het mondelinge wrakingsverzoek niet tijdig is ingediend en te beslissen dat de raadkamer met het schriftelijk ingediende wrakingsverzoek niets meer kan, een en ander zoals weergegeven in de brief van diens voorzitter voornoemd van 12 december 2005.

Immers, de wrakingskamer stelt op grond van haar onderzoek en alle in het geding gebrachte stukken vast dat een beslissing op het verzoek om wraking - zo daar al gronden voor aanwezig zijn - thans niet meer tot enig gevolg - te weten het al dan niet deelnemen door de te wraken rechter aan de beslissing in de zaak zelf - kan leiden, nu de eindbeslissing van de raadkamer in de onderhavige zaak mede door [de te wraken rechter] reeds op 1 december 2005 is genomen.

De wrakingskamer is derhalve van oordeel dat het verzoek om wraking niet ontvankelijk is.

BESLISSING

Het hof:

Verklaart het verzoek om wraking van [de betreffende rechter] niet ontvankelijk.

Deze beschikking is gegeven op 25 januari 2006 door Mrs. De Bruijn-Lückers, Stille en Schaar,in tegenwoordigheid van de griffier mr. Berkepeis.