Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHSGR:2005:AS2243

Instantie
Gerechtshof 's-Gravenhage
Datum uitspraak
12-01-2005
Datum publicatie
24-02-2005
Zaaknummer
R04/188
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Personen- en familierecht, nieuw echtscheidingsrecht. Door [appellant], wonende te [woonplaats], is hoger beroep is ingesteld van de beschikking van de rechtbank te ‘s-Gravenhage van 24 november 2003 waarbij de echtscheiding tussen partijen, gehuwd op [datum] te [plaats] (Marokko), werd uitgesproken. Verklaart dat door de vrouw uitsluitend hoger beroep is ingesteld voorzover het betreft de nevenvoorzieningen (o.a. verdeling huwelijksgemeenschap). Op 24 februari 2004 is de termijn verstreken om ook tegen de echtscheiding in hoger beroep te gaan. Vvolgens art. 820 lid 4 Rv. (Nieuw echtscheidingsrecht) is incidenteel appel tegen de echtscheiding niet mogelijk is, zodat de beschikking, voorzover het de uitgesproken echtscheiding betreft, in kracht van gewijsde is gegaan.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

GERECHTSHOF TE 's-GRAVENHAGE

De Griffier van het Gerechtshof te 's-Gravenhage;

Gezien de akte van berusting, tevens verzoek tot in-schrij-ving van [verweerder], wonende te [woonplaats], d.d. 5 december 2003, waarbij hij verklaart te berusten in na te noemen beschikking, voorzover het de uitgesproken echtscheiding betreft.

Verklaart hierbij dat uit de te zijner griffie gehouden wor-dende registers blijkt, dat door [appellant], wonende te [woonplaats], hoger beroep is ingesteld (rekestnummer R04/188) van de beschikking van de Arrondisse-ments-recht-bank te ‘s-Gravenhage van 24 november 2003 in de zaak van:

[appellant],

de vrouw,

wonende te [woonplaats], doch verblijvende op een geheim adres,

procureur Mr. M. van Gemert,

T E G E N :

[verweerder],

de man,

wonende te [woonplaats],

procureur Mr. J.M. Wigman,

waarbij de echtscheiding tussen partijen, gehuwd op [datum] te [plaats] (Marokko), werd uitgesproken.

Verklaart dat door de vrouw uitsluitend hoger beroep is ingesteld voorzover het betreft de nevenvoorzieningen (o.a. verdeling huwelijksgemeenschap).

Dat op 24 februari 2004 de termijn is verstreken om ook tegen de echtscheiding in hoger beroep te gaan.

Dat volgens art. 820 lid 4 Rv. (Nieuw echtscheidingsrecht) incidenteel appel tegen de echtscheiding niet mogelijk is, zodat de beschikking, voorzover het de uitgesproken echtschei-ding betreft, in kracht van gewijsde is gegaan.

's-Gravenhage, woensdag 12 januari 2005,

de griffier voornoemd,