Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHLEE:2008:BD5638

Instantie
Gerechtshof Leeuwarden
Datum uitspraak
27-06-2008
Datum publicatie
27-06-2008
Zaaknummer
24-001032-07 (vh)
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Het hof heeft bij tussenarrest d.d. 27 juni 2008 vastgesteld dat het onderzoek tegen verdachte niet volledig is geweest. Het onderzoek zal worden hervat op 1 augustus 2008. De persoonlijke belangen van verdachte om in vrijheid gesteld te worden wegen thans zwaarder dan het belang van strafvordering bij voortduring van de voorlopige hechtenis. Deze afweging houdt verband met de lange duur van het DNA-onderzoek.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Parketnummer 24-001032-07

Schorsing voorlopige hechtenis

Beslissing van het gerechtshof te Leeuwarden, meervoudige strafkamer, in hoger beroep in de strafzaak tegen:

[verdachte],

geboren op [1971] te [geboorteplaats],

wonende te [woonplaats], [adres],

thans verblijvende in P.I. Veenhuizen, gevangenis Bankenbosch BB te Veenhuizen.

Overwegingen

Het hof heeft bij tussenarrest d.d. 27 juni 2008 vastgesteld dat het onderzoek in de zaak tegen verdachte niet volledig is geweest. Om die reden wordt het onderzoek ter terechtzitting hervat op 1 augustus 2008 om 13:30 uur. De persoonlijke belangen van verdachte om in vrijheid gesteld te worden wegen thans zwaarder dan het belang van strafvordering bij voortduring van de voorlopige hechtenis. Deze afweging ten gunste van verdachte houdt verband met de lange duur van het DNA-onderzoek, dat door omstandigheden buiten verdachte en de raadsman gelegen, wederom vertraging heeft opgelopen.

Het voorgaande leidt ertoe dat het hof de voorlopige hechtenis van verdachte zal schorsen met ingang van vandaag, te weten 27 juni 2008.

Beslissing

HET GERECHTSHOF:

beslissende in hoger beroep:

schorst de voorlopige hechtenis van verdachte met onmiddellijke ingang op de voorwaarden dat verdachte:

a) indien de opheffing der schorsing mocht worden bevolen, zich aan de tenuitvoerlegging van het bevel tot voorlopige hechtenis niet zal onttrekken;

b) ingeval hij wegens het feit waarvoor de voorlopige hechtenis is bevolen, tot andere dan vervangende vrijheidsstraf mocht worden veroordeeld, zich aan de tenuitvoerlegging daarvan niet zal onttrekken;

c) geen strafbare feiten zal plegen;

d) op iedere oproep van justitie zal verschijnen.

Aldus beslist op 27 juni 2008 door mr. W.P.M. ter Berg, mr. P. Koolschijn en mr. G.N. Roes, in tegenwoordigheid van mr. M. Zevenhuizen, griffier, zijnde mr. G.N. Roes voornoemd buiten staat deze beslissing mede te ondertekenen.

2

2

parketnummer: 24-001032-07