Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHLEE:2007:BA9531

Instantie
Gerechtshof Leeuwarden
Datum uitspraak
11-07-2007
Datum publicatie
17-07-2007
Zaaknummer
0600360
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Bij bedoeld tussenarrest heeft het hof de zaak naar de rol verwezen teneinde [appellant] in de gelegenheid te stellen een (tegen)bewijsaanbod te doen tegen de voorshands door het hof voor juist gehouden begin kilometerstand van 5740 km, alsmede teneinde ALG in de gelegenheid te stellen haar vordering nader te specificeren.

Het hof stelt vast dat [appellant] te kennen heeft gegeven niet in staat te zijn een gespecificeerd bewijsaanbod, als door het hof bedoeld, te doen. Daarmee staat in deze procedure vast dat de kilomerstand van de door [appellant] van ALG geleasde auto 5740 is geweest. ALG heeft haar vordering nader gespecificeerd. Nu [appellant] ter zake geen (nader) verweer heeft gevoerd, zal het hof van de juistheid van deze specificatie uit hebben te gaan.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Arrest d.d. 11 juli 2007

Rolnummer 0600360

HET GERECHTSHOF TE LEEUWARDEN

Arrest van de eerste kamer voor burgerlijke zaken in de zaak van:

[appellant],

wonende te [woonplaats],

appellant,

in eerste aanleg: gedaagde,

hierna te noemen: [appellant],

procureur: mr. R.A. Schütz,

tegen

Auto Lease Groningen B.V.,

gevestigd te Groningen,

geïntimeerde,

in eerste aanleg: eiseres,

hierna te noemen: ALG,

procureur: mr. P.R. van den Elst.

De inhoud van het tussenarrest d.d. 21 maart 2007 wordt hier overgenomen.

Het verdere procesverloop

ALG heeft een akte genomen.

[appellant] heeft een antwoordakte genomen.

Vervolgens hebben partijen de stukken wederom overgelegd voor het wijzen van arrest.

De verdere beoordeling

1. Bij bedoeld tussenarrest heeft het hof de zaak naar de rol verwezen teneinde [appellant] in de gelegenheid te stellen een (tegen)bewijsaanbod te doen tegen de voorshands door het hof voor juist gehouden begin kilometerstand van 5740 km, alsmede teneinde ALG in de gelegenheid te stellen haar vordering nader te specificeren.

2. Het hof stelt vast dat [appellant] te kennen heeft gegeven niet in staat te zijn een gespecificeerd bewijsaanbod, als door het hof bedoeld, te doen. Daarmee staat in deze procedure vast dat de kilomerstand van de door [appellant] van ALG geleasde auto 5740 is geweest.

3. ALG heeft haar vordering nader gespecificeerd. Nu [appellant] ter zake geen (nader) verweer heeft gevoerd, zal het hof van de juistheid van deze specificatie uit hebben te gaan.

4. De grieven falen.

De slotsom

5. Het vonnis waarvan beroep dient te worden bekrachtigd met veroordeling van [appellant] als de in het ongelijk te stellen partij in de kosten van het geding in hoger beroep (salaris procureur: 1 punt tarief I).

De beslissing

Het gerechtshof:

bekrachtigt het vonnis waarvan beroep;

veroordeelt [appellant] in de kosten van het geding in hoger beroep en begroot die aan de zijde van ALG tot aan deze uitspraak op € 248,-- aan verschotten en € 632,-- aan salaris voor de procureur.

Aldus gewezen door mr. Mollema, voorzitter, en mrs. Breemhaar en Hidma, raden, en uitgesproken door mr. Mollema, vice-president, lid van een enkelvoudige kamer, in tegenwoordigheid van mevrouw Haites-Verbeek als griffier ter openbare terechtzitting van dit hof van woensdag 11 juli 2007.