Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHLEE:2002:AD8382

Instantie
Gerechtshof Leeuwarden
Datum uitspraak
18-01-2002
Datum publicatie
23-01-2002
Zaaknummer
BK 444/01
Rechtsgebieden
Belastingrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

-

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

BELASTINGKAMER GERECHTSHOF TE LEEUWARDEN UITSPRAAK

Nr. 444/01 18 januari 2002

Uitspraak van het Gerechtshof te Leeuwarden, eerste enkelvoudige belastingkamer, op het verzoek van X te Z tot kostenveroordeling van de Staat der Nederlanden in de door hem in verband met de behandeling van het beroep bij het Gerechtshof inzake de aan hem opgelegde verklaring ziekenfondsverzekering zelfstandigen over het jaar 2001 gemaakte kosten.

Verzoeker is in beroep gekomen tegen de bovenvermelde aan hem door de inspecteur van de eenheid ondernemingen van de belastingdienst te Heerenveen opgelegde verklaring.

Bij schrijven van 18 oktober 2001 heeft verzoeker dat beroep ingetrokken, aangezien de inspecteur volledig aan zijn bezwaren tegemoet is gekomen.

Verzoeker heeft bij datzelfde schrijven verzocht de Staat der Nederlanden te veroordelen in de door hem terzake van deze procedure gemaakte kosten in verband met de behandeling van het beroep bij het Hof.

De inspecteur heeft -daartoe in de gelegenheid gesteld- op dat verzoek niet gereageerd.

Op grond van het bepaalde in artikel 8:75a van de Algemene wet bestuursrecht vindt het hof grond met betrekking tot de onderwerpelijke procedure de inspecteur te veroordelen tot een tegemoetkoming in de door verzoeker terzake van die procedure gemaakte kosten in verband met de behandeling van het beroep bij het hof, welke tegemoetkoming het hof op grond van het bepaalde in het Besluit proceskosten fiscale procedures bepaalt op € 322

(f. 710,--)

Het hof, uitspraak doende op het verzoek, veroordeelt de Staat der Nederlanden tot een tegemoetkoming in de door verzoeker in verband met het onderwerpelijke beroep bij het gerechtshof gemaakte kosten, te bepalen op € 322 (f. 710,--).

Gedaan op 18 januari 2002 door prof. mr. Aardema, vice-president, lid van de eerste enkelvoudige belastingkamer, in tegenwoordigheid van de griffier Lorist en ondertekend door voornoemde vice-president en door voornoemde griffier.

Op 23 januari 2002 afschrift

aangetekend verzonden aan beide

partijen.

De griffier van het Gerechtshof

te Leeuwarden.