Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHLEE:2001:ZJ0095

Instantie
Gerechtshof Leeuwarden
Datum uitspraak
10-01-2001
Datum publicatie
23-05-2002
Zaaknummer
WAHV 00-00287
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Strafrecht
Bestuursstrafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

-

Wetsverwijzingen
Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften 20d
Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

WAHV 00/00287

10 januari 2001

CJIB 29259681

Gerechtshof te Leeuwarden

Arrest

op het hoger beroep tegen de beslissing

van de kantonrechter te Groningen

van 29 juni 2000

betreffende

[betrokkene] (hierna te noemen: betrokkene),

zetelend te [woonplaats].

1. De beslissing van de kantonrechter

De kantonrechter heeft het beroep van de betrokkene tegen de beslissing van de officier van justitie in het arrondissement Groningen niet-ontvankelijk verklaard. De beslissing van de kantonrechter is aan dit arrest gehecht en maakt daarvan deel uit.

2. Het procesverloop

De betrokkene heeft een 'betalingsoverzicht na beroep op het kantongerecht' van het CJIB d.d. 13 september 2000 toegezonden aan het arrondissementsparket te Groningen. Bij dit stuk is een afschrift van een overeenkomst inzake de verhuur van een motorrijtuig gevoegd. Voormelde stukken zijn doorgezonden naar de griffie van het kantongerecht, waar deze stukken zijn aangemerkt als een beroepschrift, gericht tegen de beslissing van de kantonrechter d.d. 29 juni 2000. Vervolgens zijn deze stukken aan de griffie van het hof gezonden.

Het hof heeft de advocaat-generaal in de gelegenheid gesteld een verweerschrift in te dienen, waarvan gebruik is gemaakt.

De betrokkene is in de gelegenheid gesteld op het verweerschrift te reageren. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt.

3. Beoordeling

3.1. Het hof is van oordeel, dat de door de betrokkene aan de officier van justitie toegezonden stukken moeten worden opgevat als een verzoek aan de officier van justitie om de inleidende beschikking in te trekken dan wel de inning van de opgelegde sanctie stop te zetten. Gelet hierop zijn deze stukken ten onrechte doorgezonden naar de griffie van het kantongerecht. Nu deze stukken geen beroep inhouden tegen de beslissing van de kantonrechter van 29 juni 2000, zijn deze vervolgens ten onrechte doorgezonden naar de griffie van het hof.

3.2. Gelet op het vorenoverwogene zal het hof meergenoemde stukken ter verdere behandeling doorzenden naar de officier van justitie te Groningen, onder gelijktijdige mededeling hiervan aan de betrokkene.

4. De beslissing

Het gerechtshof:

zendt het 'betalingsoverzicht na beroep op het kantongerecht' d.d. 13 september 2000 met bijlage ter verdere behandeling door naar de officier van justitie te Groningen.

Dit arrest is gewezen door mr Kalsbeek, raadsheer, in tegenwoordigheid van

mr Wijma als griffier, en uitgesproken ter openbare zitting van 10 januari 2001.