Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHARN:2011:BT8914

Instantie
Gerechtshof Arnhem
Datum uitspraak
14-09-2011
Datum publicatie
24-10-2011
Zaaknummer
Avnr 1013-11
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Raadkamer
Inhoudsindicatie

Vordering art.67b Sv. verzet zich niet tegen toewijzing voorlopige hechtenis nader omschreven feitencomplex.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Gerechtshof te Arnhem

pkn: 08-710511-11

avnr: 001013-04

Het gerechtshof heeft te beslissen op het hoger beroep ingesteld door

[verdachte}

geboren te [geboorteplaats} op [geboortedatum},

verblijvende [verblijfplaats} .

Het hoger beroep is ingesteld tegen de beschikking van de rechtbank te Almelo van 24 augustus 2011, houdende het bevel tot verlenging van de geldigheidsduur van de gevangenhouding van verdachte.

Het hof heeft gehoord de advocaat-generaal en verdachte, bijgestaan door mr P.M. Breukink, advocaat te Almelo, in raadkamer van heden.

Het hof heeft gezien bovengenoemde beschikking en de akte opgemaakt door de griffier bij die rechtbank van 26 augustus 2011.

OVERWEGINGEN:

Het hof is –anders dan de raadsvrouw en de advocaat-generaal- van oordeel dat artikel 67b, lid 1 van het Wetboek van Strafvordering zich niet verzet tegen toewijzing door de rechtbank van de vordering van 24 augustus 2011, voor zover daarbij – zakelijk weergegeven- is bepaald dat de voorlopige hechtenis zich tevens uitstrekt tot het onder het subsidiaire nader omschreven feitencomplex.

Voorts is het hof na onderzoek gebleken dat de gronden waarop de rechtbank het bevel tot verlenging van de geldigheidsduur van de gevangenhouding van verdachte heeft gegeven ook thans nog bestaan, zodat de beschikking van de rechtbank met overneming van de gronden dient te worden bevestigd met aanvulling in die zin dat tevens ernstige bezwaren ten aanzien van het feit primair aanwezig zijn te achten.

Het hof heeft gelet op het bepaalde in de artikelen 65, 66, 67, 67a en 71 van het Wetboek van Strafvordering.

BESLISSING:

Het hof bevestigt, met aanvulling als voormeld, de beschikking waarvan beroep.

Aldus gegeven op 14 september 2011 door mrs A.E. Harteveld, voorzitter, P. van Kesteren en G.C. Gillissen, raadsheren, in tegenwoordigheid van J. Jansen, griffier, en ondertekend door de voorzitter en de griffier.