Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHARN:2011:BT8907

Instantie
Gerechtshof Arnhem
Datum uitspraak
14-09-2011
Datum publicatie
24-10-2011
Zaaknummer
AVNR 1023-11
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Raadkamer
Inhoudsindicatie

Wet verzet zich niet tegen toewijzing vordering gevangenneming terzake nieuwe niet eerder in een bevel tot voorlopige hechtenis opgenomen feiten

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Gerechtshof te Arnhem

pkn: 05-900220-11

avnr: 001023-19

Het gerechtshof heeft te beslissen op het hoger beroep ingesteld door

{verdachte},

geboren te {geboorteplaats} op {geboortedatum}

verblijvende {verblijfplaats}.

Het hoger beroep is ingesteld tegen de beslissing van de rechtbank te Arnhem van 30 augustus 2011, houdende het bevel gevangenneming van verdachte.

Het hof heeft gehoord de advocaat-generaal en verdachte, bijgestaan door mr H.G. Koopman, advocaat te Amsterdam, in raadkamer van heden.

Het hof heeft gezien bovengenoemde beslissing en de akte opgemaakt door de griffier bij die rechtbank van 1 september 2011.

OVERWEGINGEN:

Het hof is na onderzoek gebleken dat de gronden waarop de rechtbank het bevel tot gevangenneming van verdachte heeft gegeven ook thans nog bestaan, zodat de beslissing van de rechtbank met overneming van de gronden dient te worden bevestigd. In het bijzonder is het hof van oordeel dat het stelsel van de wet zich niet verzet tegen toewijzing van de vordering gevangenneming ter zake van nieuwe, niet in een eerder bevel tot voorlopige hechtenis opgenomen feiten.

Het hof heeft gelet op het bepaalde in de artikelen 65, 66, 67, 67a en 71 e.v. van het Wetboek van Strafvordering.

BESLISSING:

Het hof bevestigt de beslissing waarvan beroep.

Aldus gegeven op 14 september 2011 door mrs A.E. Harteveld, voorzitter, P. van Kesteren en G.C. Gillissen, raadsheren, in tegenwoordigheid van J. Jansen, griffier, en ondertekend door de voorzitter en de griffier.