Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHARN:2011:BQ9207

Instantie
Gerechtshof Arnhem
Datum uitspraak
22-06-2011
Datum publicatie
24-06-2011
Zaaknummer
AVNR: 000661-11
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Raadkamer
Inhoudsindicatie

Verdachte niet-ontvankelijk verklaard. Brief raadsman instellen akte rechtsmiddel onjuist. Raadsman niet bepaaldelijk gevolmachtigd, griffiemedewerker niet bepaaldelijk gemachtigd.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Gerechtshof te Amsterdam

zitting houdende te

Arnhem

pkn: 16-511857-11

avnr: 000661-12

Het gerechtshof heeft te beslissen op het hoger beroep ingesteld door

[naam verdachte],

geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum] ,

verblijvende in het huis van bewaring te [adres HvB] .

Het hoger beroep is ingesteld tegen de beschikking van de rechtbank te Utrecht van 26 mei 2011, houdende de afwijzing van het verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis van verdachte.

Het hof heeft gehoord de advocaat-generaal en verdachte, bijgestaan door [naam advocaat], advocaat te [adres advocaat van verdachte], in raadkamer van heden.

Het hof heeft gezien bovengenoemde beschikking en de akte opgemaakt door de griffier bij die rechtbank van 27 mei 2011.

OVERWEGINGEN:

Het hof is na onderzoek gebleken dat uit de bij de akte rechtsmiddel gevoegde brief van 27 mei 2011 van de raadvrouw van verdachte aan de griffie van de rechtbank Utrecht, waarin is verzocht hoger beroep in te stellen tegen de afwijzing van de schorsing van de voorlopige hechtenis, niet blijkt of de raadsvrouw bepaaldelijk gevolmachtigd was om namens haar cliënt hoger beroep in te stellen. Ook blijkt niet uit die brief dat de griffiemedewerker, die het hoger beroep heeft ingesteld, nadrukkelijk bepaaldelijk gemachtigd werd dit te doen. Dit brengt met zich mee dat verdachte niet-ontvankelijk moet worden verklaard in zijn beroep.

BESLISSING:

Het hof verklaart verdachte niet-ontvankelijk in zijn hoger beroep.

Aldus gegeven op 22 juni 2011 door mrs A.E. Harteveld, voorzitter, P. van Kesteren en G.C. Gillissen, raadsheren, in tegenwoordigheid van B.F. Peters, griffier, en ondertekend door de voorzitter en de griffier.