Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHARN:2011:BQ9206

Instantie
Gerechtshof Arnhem
Datum uitspraak
22-06-2011
Datum publicatie
24-06-2011
Zaaknummer
AVNR: 000663-11
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Raadkamer
Inhoudsindicatie

alsnog toewijzen vordering uitbreiding feiten (ex. art. 67b Sv).

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
NJFS 2011/220
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Gerechtshof te Arnhem

pkn: 05-900670-11

avnr: 000663-01

Het gerechtshof heeft te beslissen op het hoger beroep ingesteld door

[naam verdachte],

geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum] ,

verblijvende in het huis van bewaring te [adres HvB] .

tegen de beschikking van de rechtbank te Arnhem van 9 juni 2011, houdende het bevel tot gevangenhouding.

De officier van justitie heeft hoger beroep ingesteld tegen de beschikking voor zover houdende de afwijzing van de vordering uitbreiding feiten ex artikel 67b van het Wetboek van Strafvordering.

Het hof heeft gehoord de advocaat-generaal en verdachte, bijgestaan door [advocaat van verdachte], advocaat te [adres advocaat van verdachte], in raadkamer van heden.

Het hof heeft gezien bovengenoemde beschikking en de akten opgemaakt door de griffier bij die rechtbank van 10 juni 2011.

OVERWEGINGEN:

Het wettelijk stelsel verzet zich er niet tegen, dat in geval van nieuwe bezwaren, een feit door middel van de toewijzing van een vordering als bedoeld in artikel 67b van het Wetboek van Strafvordering mede aan voorlopige hechtenis ten grondslag wordt gelegd, nadat de bewaring in een eerder stadium voor hetzelfde feit is afgewezen. Dat daarbij op enig moment hoger beroep mogelijk was tegen de beslissing van de rechter-commissaris, doet daar niet aan af.

Het vorenstaande brengt mee dat de rechtbank de officier van justitie ten onrechte in de vordering niet-ontvankelijk heeft verklaard. Het hof zal, opnieuw rechtdoende, de vordering toewijzen nu mede terzake van dit feit ernstige bezwaren en gronden aanwezig zijn.

Het hof is na onderzoek gebleken dat de gronden waarop de rechtbank het bevel tot gevangenhouding van verdachte heeft gegeven ook thans nog bestaan, zodat de beschikking van de rechtbank met overneming van de gronden dient te worden bevestigd.

Het hof heeft gelet op het bepaalde in de artikelen 65, 66, 67, 67a en 71 van het Wetboek van Strafvordering.

BESLISSING:

Het hof vernietigt de beschikking voor zover beroep is ingesteld tegen de afwijzing vordering ex. artikel 67b Wetboek van Strafvordering, wijst toe de vordering ex artikel 67b Wetboek van Strafvordering en bevestigt de beschikking voor het overige.

Aldus gegeven op 22 juni 2011 door mrs A.E. Harteveld, voorzitter, P. van Kesteren en G.C. Gillissen, raadsheren, in tegenwoordigheid van B.F. Peters, griffier, en ondertekend door de voorzitter en de griffier.