Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHARN:2011:3429

Instantie
Gerechtshof Arnhem
Datum uitspraak
01-12-2011
Datum publicatie
16-07-2018
Zaaknummer
PIJ P11/0402
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Artikel 77t Sr, artikel 502 Sv en artikel 509x Sv. Bevestiging van beslissing van de rechtbank tot verlenging van de maatregel van plaatsing in een inrichting voor jeugdigen met een termijn van twee jaar.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

PIJ P11/0402

Beslissing d.d. 1 december 2011

De kamer van het hof als bedoeld in artikel 67 van de Wet op de rechterlijke organisatie heeft te beslissen op het beroep van

[betrokkene] ,

geboren te [geboorteplaats] ( [geboorteland] ) op [1989] ,

verblijvende in [kliniek] .

Het beroep is ingesteld tegen de beslissing van de rechtbank Haarlem van 31 augustus 2011, houdende verlenging van de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen met een termijn van twee jaar.

Het hof heeft gelet op de stukken, waaronder:

- het proces-verbaal van het onderzoek in eerste aanleg;

- de beslissing waarvan beroep;

- de akte van beroep van de jeugdige van 14 september 2011;

- het advies van [instelling] te Lelystad van 10 juni 2011, met daarbij gevoegd het perspectiefplan fase 3 van 20 januari 2011;

- de aanvullende informatie van [instelling] te Lelystad van 14 november 2011, met daarbij gevoegd de wettelijke aantekeningen over de periode van 16 mei 2011 tot en met 10 september 2011;

- het (ongedateerde) kort verslag van FPK [naam stichting] , betreffende de jeugdige, opgesteld door drs. P.J. Fransen, GZ-psycholoog en behandelverantwoordelijke, toegestuurd per fax aan het hof op 15 november 2011.

Het hof heeft ter zitting van 17 november 2011 gehoord de jeugdige, bijgestaan door zijn raadsvrouw mr C.F. van Drumpt, advocaat te Amsterdam, en de advocaat-generaal mr I. Berben.

Overwegingen

Het standpunt van het openbaar ministerie

Onder verwijzing naar de (aanvullende) informatie van de justitiƫle jeugdinrichting is geconcludeerd de beslissing van de rechtbank te bevestigen.

Het standpunt van de jeugdige en zijn raadsvrouw

Verzocht is de verlengingstermijn te beperken tot een jaar teneinde de vinger aan de pols te kunnen houden. Door diverse overplaatsingen hebben de behandeling en het verloftraject van de jeugdige vertraging opgelopen en is er weinig gebeurd, terwijl de laatste fase van de PIJ-maatregel is aangebroken.

Het oordeel van het hof

Het hof is van oordeel dat de rechtbank op juiste gronden heeft geoordeeld en op juiste wijze heeft beslist. Daarom zal de beslissing waarvan beroep met overneming van die gronden worden bevestigd.

Het hof overweegt dat het van belang is dat de behandeling in de huidige kliniek, waar de jeugdige sinds 7 oktober 2011 verblijft, zo spoedig mogelijk een aanvang neemt.

Beslissing

Het hof:

Bevestigt de beslissing van de rechtbank Haarlem van 31 augustus 2011 met betrekking tot de betrokkene [betrokkene] .

Aldus gedaan door

mr Y.A.J.M. van Kuijck als voorzitter,

mr C. Caminada en mr E.G. Smedema als raadsheren,

en drs. J. Boon en drs. T. van Iersel als raden,

in tegenwoordigheid van mr I.H.A. Bijl als griffier,

en op 1 december 2011 in het openbaar uitgesproken.

De raden zijn buiten staat deze beslissing mede te ondertekenen.