Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHARN:2010:BL9203

Instantie
Gerechtshof Arnhem
Datum uitspraak
24-03-2010
Datum publicatie
26-03-2010
Zaaknummer
AVNR: 000278-10
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Raadkamer gevangenhouding-beschikking:

Appelakte bepalend voor omvang van het hoger beroep.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Gerechtshof te Amsterdam

zitting houdende te

Arnhem

pkn: 16/600214-10

avnr: 000278-09

Het gerechtshof heeft te beslissen op het hoger beroep ingesteld door

[verdachte],

geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum],

verblijvende in [verblijfplaats].

Het hoger beroep is ingesteld tegen de beschikking van de rechtbank te Utrecht van 11 maart 2010, voorzover houdende het bevel tot gevangenhouding.

Het hof heeft gehoord de advocaat-generaal en verdachte, bijgestaan door mr K. Karakaya, advocaat te Almere, in raadkamer van heden.

Het hof heeft gezien bovengenoemde beschikking en de akte opgemaakt door de griffier bij die rechtbank van 15 maart 2010.

OVERWEGINGEN:

De raadsman heeft betoogd dat het hoger beroep mede betrekking heeft op de afwijzing door de rechtbank van het verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis. Het hof merkt hieromtrent op dat blijkens de akte hoger beroep –welker inhoud te dezen beslissend is- het hoger beroep daartegen niet is gericht.

Het hof is na onderzoek gebleken dat de gronden waarop de rechtbank het bevel tot gevangenhouding van verdachte heeft gegeven ook thans nog bestaan, zodat de beschikking van de rechtbank voorzover daarvan beroep is ingesteld met overneming van de gronden dient te worden bevestigd.

Naar het oordeel van het hof doet zich niet voor het geval dat ernstig rekening moet worden gehouden met de mogelijkheid dat aan de verdachte in geval van veroordeling geen onvoorwaardelijke vrijheidsstraf of tot vrijheidsbeneming strekkende maatregel zal worden opgelegd, dan wel dat verdachte bij tenuitvoerlegging van het bevel langere tijd van zijn vrijheid beroofd zou blijven dan de duur van de straf of maatregel.

Het hof heeft gelet op het bepaalde in de artikelen 65, 66, 67, 67a en 71 van het Wetboek van Strafvordering.

BESLISSING:

Het hof bevestigt de beschikking voorzover daartegen hoger beroep is ingesteld.

Aldus gegeven op 24 maart 2010 door mrs E.A.K.G. Ruys, voorzitter, A.E. Harteveld en A.W.M. Elders, raadsheren, in tegenwoordigheid van M. van Dijk, griffier, en ondertekend door de voorzitter en de griffier.