Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHARN:2009:BH6273

Instantie
Gerechtshof Arnhem
Datum uitspraak
13-03-2009
Datum publicatie
18-03-2009
Zaaknummer
000686-08
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Raadkamer
Inhoudsindicatie

Het bezwaarschrift ex artikel 22g Sr is niet binnen veertien dagen na betekening van de kennisgeving tot omzetting ingediend en is derhalve niet-ontvankelijk.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

GERECHTSHOF TE ARNHEM

NEVENZITTINGSPLAATS LEEUWARDEN

Arrest van 13 maart 2009 van het gerechtshof, meervoudige strafkamer, op het bezwaarschrift ex artikel 22g van het Wetboek van Strafrecht van:

[veroordeelde],

geboren [1975] te [geboorteplaats],

wonende te [woonplaats], [adres],

ter terechtzitting verschenen.

De inhoud van het bezwaar

Het hof heeft de veroordeelde bij zijn arrest van 19 november 2007 veroordeeld tot onder meer een taakstraf, bestaande uit een werkstraf voor de duur van vijfenzeventig uren, met bevel voor het geval dat de veroordeelde de werkstraf niet naar behoren verricht, dat vervangende hechtenis voor de duur van zevenendertig dagen zal worden toegepast.

Voormeld bezwaarschrift, ingekomen op 11 november 2008, keert zich tegen de kennisgeving d.d. 20 oktober 2008 van de advocaat-generaal aan de veroordeelde tot tenuitvoerlegging van de vervangende hechtenis.

De behandeling

Het hof heeft gezien de stukken. De zaak is behandeld ter openbare terechtzitting van

27 februari 2009.

Het hof heeft gehoord de advocaat-generaal en de veroordeelde.

De ontvankelijkheid van het bezwaar

Ingevolge artikel 22g lid 3 Sr kan tegen een kennisgeving tot omzetting binnen veertien dagen na betekening een bezwaarschrift worden ingediend. Op 25 oktober 2008 is de kennisgeving aan de veroordeelde in persoon uitgereikt. De termijn voor het indienen van bezwaar verliep derhalve op (zaterdag) 8 november 2008 en moest ingevolge het bepaalde in artikel 1 van de Algemene termijnenwet worden verlengd tot en met (maandag) 10 november 2008. Het bezwaarschrift is blijkens een daarop gesteld stempel op 11 november 2008 en dus te laat bij het hof ingekomen. Het hof zal veroordeelde daarom niet-ontvankelijk verklaren in zijn bezwaar.

De uitspraak

Het hof:

verklaart veroordeelde niet-ontvankelijk in zijn bezwaar.

Dit arrest is gewezen door mr. H.J. Deuring, als voorzitter, mrs. H.M. Poelman en J.J. Beswerda, in tegenwoordigheid van mr. H. de Ruijter als griffier.