Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHARN:2006:AY6437

Instantie
Gerechtshof Arnhem
Datum uitspraak
03-07-2006
Datum publicatie
17-08-2006
Zaaknummer
TBS 2006\081
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Betrokkene zit thans bijna zeven jaar in de TBS. Opvallend in het ziektebeeld is zijn aanhoudende, zeer hardnekkige verslavingsproblematiek. Deze is onverminderd aanwezig en blokkeert een eventuele resocialisatie, hetgeen een voor betrokkene vrijwel uitzichtloze situatie heeft doen ontstaan die reeds een aantal jaren duurt. Naar het oordeel van het hof lijkt thans aangewezen dat de behandeling van de verslaving doelgericht ter hand wordt genomen en mede gelet op de ernst van de verslaving lijkt een verslavingskliniek daarvoor de meest geschikte instelling. Het hof sluit echter niet uit dat de Pompekliniek over voorzieningen beschikt die een adequate behandeling van de verslaving even goed mogelijk maken. Hierover wenst het hof door een deskundige van de Pompekliniek te worden voorgelicht. Daarom wordt de behandeling van de zaak heropend en de zaak aangehouden

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

GERECHTSHOF ARNHEM

TBS 2006\081

Beslissing d.d. 3 juli 2006

De kamer van het hof als bedoeld in artikel 67 van de Wet op de rechterlijke organisatie heeft te beslissen op het beroep van

[terbeschikking gestelde],

geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum],

verblijvende in [verblijfplaats].

Het beroep is ingesteld tegen de beslissing van de rechtbank te Rotterdam van 23 januari 2006, houdende verlenging van de terbeschikkingstelling met een termijn van een jaar.

Overwegingen:

- Uit de stukken en het verhandelde ter terechtzitting blijkt het volgende. Betrokkene zit thans bijna zeven en een half jaar in de TBS. In februari van dit jaar is hij na een weinig succesvolle behandeling overgeplaatst van Flevo Future te Utrecht naar de Pompekliniek in Nijmegen. Een verlofaanvraag is afgewezen.

Opvallend in het ziektebeeld van betrokkene is zijn aanhoudende, zeer hardnekkige verslavingsproblematiek. Deze is onverminderd aanwezig en blokkeert een eventuele resocialisatie, hetgeen een voor betrokkene vrijwel uitzichtloze situatie heeft doen ontstaan die reeds een aantal jaren duurt.

Naar het oordeel van het hof lijkt thans aangewezen dat de behandeling van de verslaving doelgericht ter hand wordt genomen en mede gelet op de ernst van de verslaving lijkt een verslavingskliniek daarvoor de meest geschikte instelling. Het hof sluit echter niet uit dat de Pompekliniek over voorzieningen beschikt die een adequate behandeling van de verslaving even goed mogelijk maken.

Hierover wenst het hof door een deskundige van de Pompekliniek te worden voorgelicht. Daarom wordt de behandeling van de zaak heropend en de zaak aangehouden voor behandeling op een volgende zitting.

Beslissing:

Het hof:

- Heropent de behandeling van de zaak om voormelde reden en schorst het onderzoek voor onbepaalde tijd;

- Zal tegen nader te bepalen tijdstip ter terechtzitting een getuige-deskundige van de Pompe-kliniek horen;

- Beveelt de oproeping van de terbeschikkinggestelde en de getuige-deskundige van de Pompe-kliniek tegen nader te noemen tijdstip en met tijdige kennisgeving hiervan aan de advocaat van betrokkene.

Aldus gedaan door

mr Verheugt als voorzitter,

mrs Abbink en Van Ditzhuijzen als raadsheren,

en dr van Kordelaar en dr Raes als raden,

in tegenwoordigheid van mr Bosma als griffier,

en in het openbaar uitgesproken op 3 juli 2006.

Mr Van Ditzhuijzen en de raden zijn buiten staat deze beslissing mede te ondertekenen.