Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHARN:2006:AX9376

Instantie
Gerechtshof Arnhem
Datum uitspraak
26-06-2006
Datum publicatie
27-06-2006
Zaaknummer
TBS 2006\097
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Er is sprake van een chronische problematiek en bijbehorend chronisch recidivegevaar. Het hof overweegt dat, nu gebleken is dat betrokkene goed begeleidbaar is, met het oog op het welzijn van betrokkene en de kwaliteit van leven, in de komende periode zal moeten worden bezien welke vrijheden er voor betrokkene kunnen worden gerealiseerd. Gelet op het aanwezige delictgevaar en het feit dat betrokkene nog langdurig zorg, structuur en begeleiding nodig heeft, is het hof van oordeel dat een verlenging met een termijn van twee jaar is geïndiceerd.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

GERECHTSHOF ARNHEM

TBS 2006\097

Beslissing d.d. 26 juni 2006

De kamer van het hof als bedoeld in artikel 67 van de Wet op de rechterlijke organisatie heeft te beslissen op het beroep van

[terbeschikkinggestelde],

geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum],

verblijvende in [verblijfplaats].

Het beroep is ingesteld tegen de beslissing van de rechtbank te Dordrecht van 24 maart 2006, houdende verlenging van de terbeschikkingstelling met een termijn van twee jaar.

Overwegingen:

Het hof zal de beslissing van de rechtbank dienen te vernietigen, daar het hof recht zal doen mede op grond van nieuwe stukken.

In het bijzonder gelet op de advisering is het hof van oordeel dat de veiligheid van anderen dan wel de algemene veiligheid van personen de verlenging van de terbeschikkingstelling eist als in de hierna te vermelden beslissing vervat. Uit het verlengingsadvies volgt dat betrokkene lijdende is aan een a-typische pervasieve ontwikkelingsstoornis. Er is sprake van een chronische problematiek en bijbehorend chronisch recidivegevaar. Uitkomsten van de risicotaxaties laten een gemiddelde tot hoge score zien als betrokkene alleen en zonder begeleiding buiten zou wonen. Het hof overweegt dat, nu gebleken is dat betrokkene goed begeleidbaar is, met het oog op het welzijn van betrokkene en de kwaliteit van leven, in de komende periode zal moeten worden bezien welke vrijheden er voor betrokkene kunnen worden gerealiseerd.

Gelet op het aanwezige delictgevaar en het feit dat betrokkene nog langdurig zorg, structuur en begeleiding nodig heeft, is het hof van oordeel dat een verlenging met een termijn van twee jaar is geïndiceerd.

Beslissing:

Het hof:

Vernietigt de beslissing van de rechtbank te Dordrecht van 24 maart 2006 met betrekking tot de terbeschikkinggestelde.

Verlengt de terbeschikkingstelling met een termijn van twee jaar.

Aldus gedaan door

mr Verheugt als voorzitter,

mrs Stikkelbroeck en Dik als raadsheren,

en dr Schaap en drs Van Weers als raden,

in tegenwoordigheid van mr Jansen als griffier,

en in het openbaar uitgesproken op 26 juni 2006.

Mr Dik en de raden zijn buiten staat deze beslissing mede te ondertekenen.