Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHARN:2001:AD6856

Instantie
Gerechtshof Arnhem
Datum uitspraak
14-11-2001
Datum publicatie
11-12-2001
Zaaknummer
95-01343
Rechtsgebieden
Belastingrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

-

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
FutD 2001-2421
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

IV

Gerechtshof Arnhem

vierde enkelvoudige belastingkamer

nummer 95/01343

Proces-verbaal mondelinge uitspraak

belanghebbende: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [X] B.V.

te : [Z]

verweerder : de Inspecteur van de Belastingdienst/Ondernemingen [P]

aangevallen beslissing : itspraak op bezwaar tegen naheffingsaanslag nummer [...]

soort belasting : omzetbelasting

tijdvak : 1 januari 1994 tot en met 31 december 1994

mondelinge behandeling : te Harderwijk op 29 november 1996 en op 4 september 1997

waarbij verschenen : namens belanghebbende […], directeur van belanghebbende [belanghebbendes gemachtigde], vergezeld door [een apotheker], tot bijstand, en [de Inspecteur]

gronden:

Gelet op het standpunt van de in dezen als deskundig aan te merken Commissie Toepassing Fytotherapeutica te Den Haag ( zie brief van de Inspecteur van 23 april 1999) en het standpunt van de staatssecretaris van Financiën dat fytotherapeutische producten op één lijn worden gesteld met kruidenpreparaten (zie brief van de Inspecteur van 30 november 1998), kunnen de onderhavige producten ( Bach's flower remediën) onder tabelpost a 1 worden gerangschikt.

slotsom:

Het beroep van belanghebbende is gegrond.

proceskosten:

Het Hof berekent belanghebbendes proceskosten in overeenstemming met het Besluit fiscale procedures op (3,5 x ƒ 710,- x 0,5 ) = ƒ 1242,50, alsmede ƒ 15,- aan reis-en verblijfskosten, derhalve in totaal op ƒ 1257,50.

beslissing:

Het Gerechtshof

- vernietigt de uitspraak van de Inspecteur;

- vernietigt de opgelegde naheffingsaanslag;

- veroordeelt de Inspecteur in de proceskosten van belanghebbende voor een bedrag van ƒ 1257,50 te vergoeden door de Staat der Nederlanden;

- gelast de Ambtenaar aan belanghebbende het door hem gestorte griffierecht van ƒ 75,- te vergoeden.

Aldus gedaan en in het openbaar uitgesproken op 14 november 2001 door mr. T.J. Matthijssen, lid van de vierde enkelvoudige belastingkamer, in tegenwoordigheid van I.B. Vermeulen-Post als griffier.

Waarvan opgemaakt dit proces-verbaal.

De griffier, Het lid van de voormelde kamer,

(I.B. Vermeulen-Post) (T.J. Matthijssen)

Afschriften zijn aangetekend per post verzonden op 16 november 2001

Tegen deze mondelinge uitspraak is geen beroep in cassatie mogelijk; dat kan alleen tegen een schriftelijke uitspraak van het Gerechtshof. Ieder van de partijen kan binnen vier weken na de verzenddatum van dit proces-verbaal het Gerechtshof verzoeken de mondelinge uitspraak te vervangen door een schriftelijke. De vervanging van een mondelinge uitspraak door een schriftelijke strekt ertoe de mondelinge uitspraak in een andere vorm vast te leggen. Bij de vervanging van een mondelinge uitspraak mag het Gerechtshof de gedane uitspraak niet aan een heroverweging onderwerpen.

De partij die om een vervangende schriftelijke uitspraak verzoekt is hiervoor griffierecht verschuldigd en krijgt daarover bericht van de griffier. Het griffierecht dat de belanghebbende betaalt ter verkrijging van een schriftelijke uitspraak, komt in mindering op het griffierecht dat de griffier van de Hoge Raad zal heffen als de belanghebbende beroep in cassatie instelt.