Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHARN:2000:AA5063

Instantie
Gerechtshof Arnhem
Datum uitspraak
19-01-2000
Datum publicatie
04-07-2001
Zaaknummer
99/01976
Rechtsgebieden
Belastingrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

-

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Belastingblad 2000/1132
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

WS

Gerechtshof Arnhem

zevende enkelvoudige belastingkamer

nr. 99/01976

Proces-verbaal mondelinge uitspraak

belanghebbende : X

te : Z

ambtenaar : Hoofd bureau belastingen van de gemeente Zwolle

aangevallen beslissing : uitspraak op bezwaarschrift tegen naheffingsaanslag

soort belasting : parkeerbelasting

tijdstip : 16 november 1998, 13.06 uur

mondelinge behandeling : met toestemming van beide partijen niet gehouden

gronden:

1. De bestreden naheffingsaanslag is belanghebbende opgelegd voor het parkeren met het voertuig gekentekend AA-BB-00 op de Melkmarkt/Rodetorenplein.

2. In de over en weer niet betwiste stellingen van partijen ligt besloten dat belanghebbende de verschuldigde parkeerbelasting niet op aangifte heeft voldaan of anderszins betaald.

3. Van hem is derhalve terecht het ter plaatse geldende uurtarief van ƒ 2,- nageheven en zijn hem ter zake van het opleggen van de bestreden naheffingsaanslag terecht de kosten als bedoeld in artikel 8 van de Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 1998 in rekening gebracht.

4. Aan de juistheid van de naheffingsaanslag doet niet af dat, naar belanghebbende stelt, hij in plaats van te parkeren op de bedoelde parkeerplaats met zijn invalidenparkeerkaart twee en een half uur had kunnen parkeren voor het adres waar hij moest zijn, doch ervoor gekozen heeft het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen. Ook van een invalide die parkeert op een plaats die is aangewezen voor betaald parkeren, mag worden verwacht dat hij de consequenties van de door hem gemaakte keuze aanvaardt.

5. Het beroep is ongegrond.

proceskosten:

Voor een kostenveroordeling als bedoeld in artikel 5a van de Wet administratieve rechtspraak belastingzaken vindt het hof geen termen aanwezig.

beslissing:

Het gerechtshof bevestigt de uitspraak van de ambtenaar.

Aldus gedaan te Arnhem op 19 januari 2000 door mr drs F.J.P.M. Haas, raadsheer, lid van de zevende enkelvoudige belastingkamer, in tegenwoordigheid van mr Snoijink als griffier.

Waarvan opgemaakt dit proces-verbaal.

De griffier, Het lid van de voormelde kamer,

(W.J.N.M. Snoijink) (F.J.P.M. Haas)

De beslissing is in het openbaar uitgesproken en afschriften zijn aangetekend per post verzonden op 19 januari 2000

Ieder van de partijen kan binnen vier weken na de verzenddatum van het proces-verbaal van deze uitspraak het gerechtshof schriftelijk verzoeken de mondelinge uitspraak te vervangen door een schriftelijke. Van de verzoeker wordt een griffierecht van ¦ 150 geheven.

Bij de vervanging van een mondelinge uitspraak door een schriftelijke mag het gerechtshof de gedane uitspraak niet aan een heroverweging onderwerpen.

Uitsluitend tegen een schriftelijke uitspraak van het gerechtshof staat beroep in cassatie open bij de Hoge Raad der Nederlanden.