Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHARL:2015:7021

Instantie
Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden
Datum uitspraak
10-06-2015
Datum publicatie
22-09-2015
Zaaknummer
05-740242-15
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Raadkamer
Inhoudsindicatie

Vernietiging door hof van een toewijzing schorsing.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

beschikking

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

locatie Arnhem

pkn: 05-740242-15

avnr: 000908-04

Het gerechtshof heeft te beslissen op het hoger beroep ingesteld door de officier van justitie in het arrondissement Oost-Nederland in de strafzaak tegen

[verdachte] ,

geboren te [geboorteplaats] op [1991] ,

verblijvende in [PI verblijfplaats] .

Het hoger beroep is ingesteld tegen de beschikking van de rechtbank Gelderland, zittingsplaats Arnhem van 28 mei 2015, houdende de toewijzing van het verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis van verdachte.

Het hof heeft gehoord de advocaat-generaal en verdachte, bijgestaan door mr G.J. Gerrits, advocaat te Arnhem, in raadkamer van heden.

Het hof heeft gezien bovengenoemde beschikking en de akte opgemaakt door de griffier bij die rechtbank van 29 mei 2015.

OVERWEGINGEN:

Het hof is na onderzoek gebleken dat gezien de ernst van het feit waarvan verdachte wordt verdachte, op zichzelf onvoldoende redenen aanwezig zijn tot schorsing van de voorlopige hechtenis van verdachte. Het hof ziet in dit geval schorsing van de voorlopige hechtenis ten einde verdachte een opgelegde maatregel van plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders te doen ondergaan niet als een reƫel alternatief omdat het hof daarmee zou treden in de executiebevoegdheid van het openbaar ministerie terwijl daarnaast geen zicht bestaat op de wijze waarop en de plaats waar deze maatregel ten uitvoer zou worden gelegd zodat niet kan worden bepaald of die tenuitvoerlegging valt te verenigen met de belangen die met voortzetting van de voorlopige hechtenis worden gediend. Het hof zal daarom de beschikking van de rechtbank vernietigen.

Het hof heeft gelet op het bepaalde in de artikel 80 van het Wetboek van Strafvordering.

BESLISSING:

Het hof vernietigt de beschikking waarvan beroep en bepaalt dat de voorlopige hechtenis van verdachte onverwijld verder ten uitvoer wordt gelegd.

Aldus gegeven op 10 juni 2015 door mrs E.A.K.G. Ruys, voorzitter, Y.A.J.M. van Kuijck en P.R. Wery, raadsheren, in tegenwoordigheid van B.F. Peters, griffier, en ondertekend door de voorzitter en de griffier.