Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2021:2687

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
30-08-2021
Datum publicatie
24-09-2021
Zaaknummer
200.295.258/01 OK
Rechtsgebieden
Ondernemingsrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

OK; Enquête; Aanwijzing commissaris en beheerder van aandelen

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

beschikking

___________________________________________________________________

GERECHTSHOF AMSTERDAM

ONDERNEMINGSKAMER

zaaknummer: 200.295.258/01 OK

beschikking van de Ondernemingskamer van 30 augustus 2021

inzake

1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

[A] ,

gevestigd te [....] ,

advocaat: mr. J.G. Galama, kantoorhoudende te Eemnes,

2. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

FISCAL REP B.V.,

gevestigd te Maarssen,

advocaat: mr. S.M. Bartman, kantoorhoudende te Baambrugge,

VERZOEKSTERS,

t e g e n

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

FISCAL REP B.V.,

gevestigd te Maarssen,

VERWEERSTER,

advocaat: mr. S.M. Bartman, kantoorhoudende te Baambrugge,

e n t e g e n

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

MYYO HOLDING B.V.,

gevestigd te Westzaan,

BELANGHEBBENDE,

advocaat: mr. J.K.A. van Loo, kantoorhoudende te Amsterdam.

1 Het verloop van het geding

1.1

Voor het verloop van het geding verwijst de Ondernemingskamer naar haar beschikking in deze zaak van 26 augustus 2021.

1.2

Bij die beschikking heeft de Ondernemingskamer een onderzoek bevolen naar het beleid en de gang van zaken van Fiscal Rep B.V. over de periode vanaf 1 september 2019 en heeft de Ondernemingskamer een nader aan te wijzen en aan partijen bekend te maken persoon benoemd teneinde het onderzoek te verrichten. Voorts heeft de Ondernemingskamer bij die beschikking, bij wijze van onmiddellijke voorziening met onmiddellijke ingang en vooralsnog voor de duur van het geding, [A] – voor het geval zij nog bestuurder is – geschorst als bestuurder van Fiscal Rep B.V., een nader aan te wijzen en aan partijen bekend te maken persoon benoemd tot commissaris van Fiscal Rep B.V. en bepaald dat één aandeel van [A] en één aandeel van MyYo Holding B.V. in Fiscal Rep B.V. ten titel van beheer zijn overgedragen aan een nader aan te wijzen en aan partijen bekend te maken persoon.

1.3

Op 26 augustus 2021 heeft mr. E.L Zetteler de Ondernemingskamer bericht dat zij door de voorzieningenrechter van de rechtbank is aangewezen op de voet van het bepaalde in artikel 2:15 lid 4 BW als bijzonder vertegenwoordiger in de in 3.20 van de beschikking van de Ondernemingskamer van 26 augustus 2021 genoemde procedures.

2 De gronden van de beslissing

2.1

In haar beschikking in deze zaak van 26 augustus 2021 heeft de Ondernemingskamer partijen en de te benoemen commissaris in overweging gegeven de voorzieningenrechter van de rechtbank te verzoeken de te benoemen commissaris op de voet van artikel 2:15 lid 4 BW als bijzonder vertegenwoordiger van de vennootschap in de in 3.20 genoemde procedures aan te wijzen, voor zover een bijzonder vertegenwoordiger nog niet was aangewezen. Omdat de voorzieningenrechter mr. E.L Zetteler al als bijzonder vertegenwoordiger heeft aangewezen en de Ondernemingskamer haar zonder meer geschikt acht als tijdelijk commissaris van Fiscal Rep B.V., zal de Ondernemingskamer haar aanwijzen als commissaris, mede vanuit het oogpunt van (kosten)efficiëntie.

2.2

De Ondernemingskamer zal thans voorts mr. O.B.J. Poorthuis te ‘s-Hertogenbosch aanwijzen als beheerder van aandelen, zoals bedoeld in de beschikking in deze zaak van 26 augustus 2021.

3. De beslissing

De Ondernemingskamer:

wijst aan als commissaris zoals bedoeld in de beschikking van de Ondernemingskamer in deze zaak van 26 augustus 2021: mr. E.L. Zetteler te Utrecht;

wijst aan als beheerder van aandelen zoals bedoeld in de beschikking van de Ondernemingskamer in deze zaak van 26 augustus 2021: mr. O.B.J. Poorthuis te ‘s-Hertogenbosch;

verklaart deze beschikking uitvoerbaar bij voorraad.

Deze beschikking is gegeven door mr. G.C. Makkink, voorzitter, mr. M.M.M. Tillema en mr. A.J. Wolfs, raadsheren, W. Wind en dr. M.J.R. Broekema RV, raden, in tegenwoordigheid van mr. B.J. Blok, griffier, en in het openbaar uitgesproken op 30 augustus 2021.