Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2021:2513

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
11-08-2021
Datum publicatie
17-08-2021
Zaaknummer
23-002469-20
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Hennepkwekerij. Bevestiging vonnis met toevoeging overweging.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

afdeling strafrecht

parketnummer: 23-002469-20

datum uitspraak: 11 augustus 2021

TEGENSPRAAK (gemachtigd raadsman)

Arrest van het gerechtshof Amsterdam gewezen op het hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis van de politierechter in de rechtbank Noord-Holland van 27 oktober 2020 in de gevoegde strafzaken onder de parketnummers 15-201926-20 en 15-020333-18 tegen

[verdachte] ,

geboren te [geboorteplaats] op [geboortedag] 1985,

adres: [adres].

Onderzoek van de zaak

Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting in hoger beroep van 28 juli 2021 en, overeenkomstig het bepaalde bij artikel 422, tweede lid, van het Wetboek van Strafvordering, naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting in eerste aanleg.

Namens de verdachte is hoger beroep ingesteld tegen voormeld vonnis.

Het hof heeft kennisgenomen van de vordering van de advocaat-generaal en van hetgeen door de raadsman naar voren is gebracht.

De advocaat-generaal heeft gevorderd dat de verdachte zal worden veroordeeld tot dezelfde straf als door de rechter in eerste aanleg opgelegd.

Vonnis waarvan beroep

De behandeling van de zaak in hoger beroep heeft het hof niet gebracht tot andere overwegingen en beslissingen dan die van de eerste rechter, zodat het vonnis waarvan beroep zal worden bevestigd, met dien verstande dat het hof de volgende overweging toevoegt:

De advocaat-generaal heeft ter terechtzitting in hoger beroep gevorderd dat de verdachte wordt veroordeeld voor het kweken van in totaal 86 hennepplanten, omdat er wat de advocaat-generaal betreft voldoende bewijs is voor de kweek van hennepplanten in ‘kweekruimte 1’ en in ‘kweekruimte 2’. De advocaat-generaal wijst in dat verband op de als bijlage bij het proces-verbaal wederrechtelijk verkregen voordeel gevoegde foto 15, waarop 31 opgestapelde lege potten in een opberghok te zien zijn, op foto 16, waarop groene resten van kennelijk recent hennepafval te zien zijn, en op de overeenkomsten tussen beide ruimtes.

Het hof overweegt hieromtrent als volgt.

Het hof volgt de advocaat-generaal niet, nu naar het oordeel van het hof niet wettig en overtuigend is kunnen komen vast te staan of en zo ja hoeveel hennepplanten er in de ten laste gelegde periode in ‘kweekruimte 2’ hebben gestaan.

BESLISSING

Het hof:

Bevestigt het vonnis waarvan beroep met inachtneming van het hiervoor overwogene.

Dit arrest is gewezen door de meervoudige strafkamer van het gerechtshof Amsterdam, waarin zitting hadden mr. J.W.P. van Heusden, mr. I.M.H. van Asperen de Boer-Delescen en mr. B.A.A. Postma, in tegenwoordigheid van mr. S. Abelsma, griffier, en is uitgesproken op de openbare terechtzitting van dit gerechtshof van 11 augustus 2021.

mr. J.W.P. van Heusden en mr. B.A.A. Postma zijn buiten staat dit arrest mede te ondertekenen.