Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2019:4971

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
09-10-2019
Datum publicatie
09-04-2020
Zaaknummer
23-004473-18
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Tussenarrest gewezen nu bij de beraadslaging is gebleken dat het onderzoek niet volledig is geweest. Opdracht aan de advocaat-generaal om duidelijkheid te verschaffen over de onder de verdachte inbeslaggenomen goederen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

afdeling strafrecht

parketnummer: 23-004473-18

datum uitspraak: 9 oktober 2019

TEGENSPRAAK (gemachtigd raadsman)

Tussenarrest van het gerechtshof Amsterdam gewezen op het hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis van de politierechter in de rechtbank Noord-Holland van 11 december 2018 in de strafzaak onder parketnummer 15-191368-18 tegen

[verdachte] ,

geboren te [geboorteplaats] op [geboortedag] 1983,

adres: [adres].

Onderzoek van de zaak

Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting in hoger beroep van

25 september 2019 en, overeenkomstig het bepaalde bij artikel 422, tweede lid, van het Wetboek van Strafvordering, naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting in eerste aanleg.

Namens de verdachte is hoger beroep ingesteld tegen voormeld vonnis.

Het hof heeft kennisgenomen van de vordering van de advocaat-generaal en van hetgeen door de raadsman naar voren is gebracht.

Op de terechtzitting in hoger beroep van 25 september 2019 is het onderzoek in deze strafzaak gehouden en gesloten.

Tijdens de beraadslaging is gebleken dat het onderzoek niet volledig is geweest. Uit het dossier (pagina’s 37 en 38 en pagina’s 83 en 84) kan worden afgeleid dat voorwerpen in beslag zijn genomen. Niet kan uit het dossier worden afgeleid welke voorwerpen onder wie in beslag zijn genomen en over welke goederen in de onderhavige strafzaak nog een beslissing moet worden genomen.

Het hof wenst om die reden aanhouding van het onderzoek ter terechtzitting met opdracht aan de advocaat-generaal om een lijst te overleggen van voorwerpen die onder de verdachte in beslag zijn genomen en informatie over de afhandeling daarvan opdat het voor het hof duidelijk is over welke goederen nog een beslissing moet worden genomen op grond van artikel 353 van het Wetboek van Strafvordering.

Het hof zal daartoe het onderzoek heropenen, schorsen en de hervatting van het onderzoek ter terechtzitting op een nader te bepalen datum gelasten.

Beslissing

Het hof:

Heropent het gesloten onderzoek, schorst dit in het belang ervan en beveelt de hervatting van het onderzoek op een nader te bepalen terechtzitting.

Beveelt de oproeping van de verdachte en de raadsman van de verdachte tegen de nog nader te bepalen terechtzitting.

Dit arrest is gewezen door de meervoudige strafkamer van het gerechtshof Amsterdam, waarin zitting hadden mr. A.M. van Woensel, mr. F.M.D. Aardema en mr. A.E. Kleene-Krom, in tegenwoordigheid van mr. D. Boessenkool, griffier, en is uitgesproken op de openbare terechtzitting van dit gerechtshof van 9 oktober 2019.

mr. A.M. van Woensel is buiten staat dit arrest mede te ondertekenen.

=========================================================================

[…]