Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2019:4086

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
05-09-2019
Datum publicatie
18-11-2019
Zaaknummer
23-003545-18
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Tussenarrest. Onderzoek onvolledig. De raadsvrouw heeft bij pleidooi gerefereerd aan camerabeelden en een proces verbaal van bevindingen. Tijdens de beraadslaging is gebleken dat beelden en het proces-verbaal zich niet in het dossier bevinden.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

afdeling strafrecht

parketnummer: 23-003545-18

datum uitspraak: 5 september 2019

TEGENSPRAAK

Tussenarrest van het gerechtshof Amsterdam gewezen op het hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis van de politierechter in de rechtbank Amsterdam van 2 oktober 2018 in de strafzaak onder de parketnummers 13-702405-17 en 13-119791-16 (TUL) tegen

[verdachte] ,

geboren te [geboorteplaats] (Suriname) op [geboortedag] 1959,

uit anderen hoofde gedetineerd in Penitentiaire Inrichting Zaanstad te Westzaan.

Onderzoek van de zaak

Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting in hoger beroep van 22 augustus 2019.

De verdachte heeft hoger beroep ingesteld tegen voormeld vonnis.

Het hof heeft kennisgenomen van de vordering van de advocaat-generaal en van hetgeen door de verdachte en de raadsvrouw naar voren is gebracht.

Op de terechtzitting in hoger beroep van 22 augustus 2019 is het onderzoek in deze strafzaak gehouden en gesloten.

De raadsvrouw heeft bij pleidooi onder meer gerefereerd aan camerabeelden en een proces‑verbaal van bevindingen met stills van die camerabeelden, die zich in het dossier zouden bevinden. Tijdens de beraadslaging is gebleken dat een gegevensdrager met die camerabeelden en het beschreven proces-verbaal van bevindingen met stills zich niet in het door de rechtbank aan het hof toegezonden procesdossier bevinden. Het onderzoek is daardoor niet volledig geweest. Het hof acht het noodzakelijk dat door tussenkomst van de verkeerstoren wordt onderzocht of de door de raadsvrouw genoemde stukken inderdaad deel zouden moeten uitmaken van het procesdossier en, zo ja, of deze kunnen worden achterhaald, waarna deze in het procesdossier dienen te worden gevoegd.

Het hof zal daartoe het onderzoek heropenen, schorsen en de hervatting van het onderzoek ter terechtzitting op een nader te bepalen datum gelasten.

Beslissing

Het hof:

Heropent het gesloten onderzoek, schorst dit in het belang ervan en beveelt de hervatting van het onderzoek op een nader te bepalen terechtzitting.

Beveelt de oproeping van verdachte en de raadsvrouw, tegen de nog nader te bepalen terechtzitting.

Dit arrest is gewezen door de meervoudige strafkamer van het gerechtshof Amsterdam, waarin zitting hadden mr. M.M. van der Nat, mr. N.A. Schimmel en mr. S.M.M. Bordenga, in tegenwoordigheid van mr. A.N. Biersteker, griffier, en is uitgesproken op de openbare terechtzitting van dit gerechtshof van 5 september 2019.

=========================================================================

[…]