Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2019:3173

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
30-08-2019
Datum publicatie
25-09-2019
Zaaknummer
200.224.257/01 OK
Rechtsgebieden
Ondernemingsrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

OK; enquete; beëindiging procedure

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
ARO 2019/162
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

beschikking

_____________________________________________________________

GERECHTSHOF AMSTERDAM

ONDERNEMINGSKAMER

zaaknummer: 200.224.257/01 OK

beschikking van de Ondernemingskamer van 30 augustus 2019

inzake

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

AMJ HOLDING B.V.,

gevestigd te Amsterdam,

VERZOEKSTER,

advocaat: mr. J.D. Edens, kantoorhoudende te Amsterdam,

t e g e n

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

FINANCIËLE DIENSTVERLENING KINDEROPVANG B.V.,

gevestigd te Amsterdam,

VERWEERSTER,

niet verschenen,

e n t e g e n

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

[A] ,

gevestigd te [....] ,

BELANGHEBBENDE,

advocaat: mr. C.H.J.M. Abeln, kantoorhoudende te Amsterdam.

1 Het verloop van het geding

1.1

Verzoekster, verweerster en belanghebbende worden hierna respectievelijk aangeduid met AMJ, FDK en [A] .

1.2

Voor het verloop van het geding verwijst de Ondernemingskamer naar haar beschikkingen van 16 en 22 februari 2018 in deze zaak.

1.3

Bij beschikking van 16 februari 2018 heeft de Ondernemingskamer – voor zover van belang – een onderzoek bevolen naar het beleid en de gang van zaken van FDK en een nader aan te wijzen persoon benoemd teneinde het onderzoek te verrichten, en bij wijze van onmiddellijke voorziening en vooralsnog voor de duur van het geding een nader aan te wijzen en aan partijen bekend te maken bestuurder van FDK benoemd. Bij beschikking van 22 februari 2018 is de heer J. Albers te Hilversum aangewezen als bestuurder zoals bedoeld in de beschikking van 16 februari 2018.

1.4

Bij e-mail aan de Ondernemingskamer van 16 augustus 2019 heeft mr. Edens, in verband met een tussen partijen tot stand gekomen minnelijke regeling, namens AMJ verzocht de lopende procedure in te trekken.

1.5

De Ondernemingskamer heeft mr. Abeln en J. Albers bij e-mail van 19 augustus 2019 in de gelegenheid gesteld zich uiterlijk op 26 augustus 2019 uit te laten over het verzoek van mr. Edens. Mr. Abeln en J. Albers hebben van deze gelegenheid geen gebruik gemaakt.

2 De gronden van de beslissing

2.1

Nu partijen een regeling hebben getroffen, er geen bewaren zijn ontvangen tegen het verzoek tot – zo verstaat de Ondernemingskamer – beëindiging van het bevolen onderzoek en de getroffen onmiddellijke voorziening en de Ondernemingskamer voorts niet is gebleken van enig belang dat zich tegen de toewijzing van het verzoek verzet, zal de Ondernemingskamer het verzoek inwilligen aldus dat zij het bij beschikking van 16 februari 2018 bevolen onderzoek en de bij die beschikking getroffen onmiddellijke voorziening zal beëindigen, een en ander met ingang van heden.

3 De beslissing

De Ondernemingskamer:

beëindigt met ingang van heden het bij haar beschikking van 16 februari 2018 bevolen onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van Financiële Dienstverlening Kinderopvang B.V., gevestigd te Amsterdam, alsmede de bij die beschikking getroffen onmiddellijke voorziening;

verklaart deze beschikking uitvoerbaar bij voorraad.

Deze beschikking is gegeven door mr. G.C. Makkink, voorzitter, mr. M.M.M. Tillema en mr. A.J. Wolfs, raadsheren, en drs. J.B.M. Streppel en drs. J.S.T. Tiemstra RA, raden, in tegenwoordigheid van mr. B.J. Blok, griffier, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van de Ondernemingskamer van 30 augustus 2019.