Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2018:792

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
28-02-2018
Datum publicatie
20-03-2018
Zaaknummer
13/684043-18
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

De omstandigheid dat de verdachte een telefoon al dan niet desgevraagd heeft teruggegeven maakt niet dat er geen sprake (meer) zou zijn van diefstal.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

13/684043-18

GERECHTSHOF AMSTERDAM,

MEERVOUDIGE STRAFKAMER, RAADKAMER

BESCHIKKING in raadkamer op het hoger beroep in de zaak van

[naam] ,

geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum] 1977,

[adres] ,

[gedetineerd]

tegen de beschikking van de rechtbank Amsterdam van 5 februari 2018, voor zover houdende bevel tot zijn gevangenhouding.

De feiten en de rechtsgang

Het hof heeft kennis genomen van de akte van de griffier van de rechtbank Amsterdam van 8 februari 2018, waarbij namens de verdachte hoger beroep is ingesteld tegen voormelde beschikking van die rechtbank.

Het hof heeft gezien de beschikking waarvan beroep en heeft kennis genomen van de stukken betrekking hebbend op de voorlopige hechtenis van de verdachte en heeft gehoord de advocaat-generaal en de verdachte, bijgestaan door diens raadsman mr. J. Sietsma.

De beoordeling

Het hof verenigt zich met de beschikking waarvan beroep, voor zover aan het oordeel van het hof onderworpen, en de gronden waarop deze berust.

Gelet op het proces-verbaal van bevindingen met betrekking tot het uitkijken van de camerabeelden en de verklaringen van de getuigen [getuige 1] en [getuige 2] acht het hof ernstige bezwaren aanwezig. De omstandigheid dat de verdachte een telefoon al dan niet desgevraagd heeft teruggegeven maakt niet dat er geen sprake (meer) zou zijn van diefstal.

Gelet op het voornemen van het openbaar ministerie om de ISD-maatregel te vorderen en gelet op de justitiƫle documentatie van de verdachte doet zich naar het oordeel van het hof thans geen omstandigheid voor als bedoeld in artikel 67a, derde lid, Sv.

Namens de verdachte is een mondeling schorsingsverzoek gedaan. Het hof staat in beginsel niet onwelwillend tegenover schorsing van de voorlopige hechtenis ten behoeve van de opname van de verdachte in de een kliniek. Op dit moment is geen opnamedatum bekend. De verdachte kan, zodra sprake is van een definitieve datum, een nieuw schorsingsverzoek doen.

13/684043-18

De beslissing

Het hof:

WIJST AF het beroep tegen de bestreden beschikking, voor zover aan het oordeel van het hof onderworpen.

WIJST AF het verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis.

Deze beschikking is gegeven op 28 februari 2018 in raadkamer van dit hof door

mr. J.L. Bruinsma, voorzitter,

mrs. M.M.H.P. Houben en M.J.G.B. Heutink, raadsheren,

in tegenwoordigheid van mr. J.G.W.M. Lut als griffier.

De advocaat-generaal bij dit gerechtshof brengt vorenstaande beschikking ter kennis van de verdachte.

Amsterdam, 28 februari 2018,

de advocaat-generaal