Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2018:3714

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
25-09-2018
Datum publicatie
20-11-2018
Zaaknummer
23-001319-18
Rechtsgebieden
Materieel strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Oproeping hoger beroep nietig. Geen oproeping verzonden aan adres in buitenland.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

afdeling strafrecht

parketnummer: 23-001319-18

datum uitspraak: 25 september 2018

NIET VERSCHENEN

Arrest van het gerechtshof Amsterdam gewezen -na terugwijzing door de Hoge Raad der Nederlanden bij arrest van 3 april 2018- op het hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis van de kantonrechter in de rechtbank Amsterdam van 6 juni 2013 in de strafzaak onder parketnummer 13-260586-11 tegen

[verdachte] ,

geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum] 1978,

zonder bekende woon- of verblijfplaats hier te lande,

adres: [adres].

Onderzoek van de zaak

Dit arrest is gewezen overeenkomstig het bepaalde bij artikel 422, tweede lid, van het Wetboek van Strafvordering naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting in eerste aanleg en, na terugwijzing naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting in hoger beroep van 25 september 2018.

Tegen voormeld vonnis is namens de verdachte hoger beroep ingesteld.

Het hof heeft kennisgenomen van de vordering van de advocaat-generaal.

Geldigheid van de oproeping in hoger beroep

Uit de ter terechtzitting in hoger beroep door de advocaat-generaal overgelegde stukken is niet gebleken dat een oproeping voor de zitting van heden is verzonden naar het adres waarop de verdachte blijkens de Informatiestaat SKDB-persoon van 31 juli 2018 in de Basisregistratie Personen staat ingeschreven sinds 14 februari 2013, te weten: [adres].

Hieruit volgt dat de oproeping in hoger beroep op de terechtzitting te verschijnen niet op de bij de wet voorgeschreven wijze aan de verdachte is betekend. De oproeping dient op grond daarvan – nu de verdachte niet ter terechtzitting is verschenen – nietig te worden verklaard.

Beslissing

Het hof:

Verklaart de oproeping in hoger beroep nietig.

Dit arrest is gewezen door de meervoudige strafkamer van het gerechtshof Amsterdam, waarin zitting hadden mr. A.M. Kengen, mr. A.M. van Woensel en mr. B.A.A. Postma, in tegenwoordigheid van I.J.A. Barends en mr. F. van den Brink, griffiers, en is uitgesproken op de openbare terechtzitting van dit gerechtshof van 25 september 2018.

Mr. Van Woensel en mr. Postma zijn buiten staat dit arrest te ondertekenen.