Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2018:3272

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
17-08-2018
Datum publicatie
02-01-2019
Zaaknummer
200.220.042/01 OK
Rechtsgebieden
Ondernemingsrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Ondernemingskamer: enquête; minnelijke regeling: beëindiging bevolen onderzoek en getroffen onmiddellijke voorzieningen

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
ARO 2018/189
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

beschikking

___________________________________________________________________

GERECHTSHOF AMSTERDAM

ONDERNEMINGSKAMER

zaaknummer: 200.220.042/01 OK

beschikking van de Ondernemingskamer van 17 augustus 2018

inzake

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

[A]

gevestigd te [....] ,

VERZOEKSTER,

advocaten: mr. J.J. Wittekamp en mr. P. Wezelenburg, beiden kantoorhoudende te Delft,

t e g e n

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

PROSOLAR INSTALLATIETECHNIEK B.V.

gevestigd te Poeldijk,

VERWEERSTER,

advocaat: mr. R.W. Elgers, kantoorhoudende te Helmond,

e n t e g e n

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

BLOOMBOOM B.V.

gevestigd te Naaldwijk,

BELANGHEBBENDE,

advocaat: mr. R.W. Elgers, kantoorhoudende te Helmond.

1. Het verloop van het geding

1.1 Partijen worden hierna als volgt aangeduid:

verzoekster als [A] ;

verweerster als ProSolar;

belanghebbende als Bloomboom;

ProSolar en Bloomboom gezamenlijk als ProSolar c.s.

1.2 Voor het verloop van het geding verwijst de Ondernemingskamer naar de beschikking in deze zaak van 22 december 2017.

1.3 Bij beschikking van 22 december 2017 heeft de Ondernemingskamer een onderzoek bevolen naar het beleid en de gang van zaken van ProSolar over de periode vanaf 1 januari 2017 en heeft de Ondernemingskamer een nader aan te wijzen en aan partijen bekend te maken persoon benoemd teneinde het onderzoek te verrichten. Voorts heeft de Ondernemingskamer bij die beschikking, bij wijze van onmiddellijke voorziening en vooralsnog voor de duur van het geding, Bloomboom geschorst als bestuurder van ProSolar, mr. P.W. Schreurs (hierna: Schreurs) benoemd tot bestuurder van ProSolar alsmede alle aandelen die Bloomboom houdt in ProSolar, met uitzondering van één aandeel, ten titel van beheer overgedragen aan mr. P.J. Colijn (hierna: Colijn). De Ondernemingskamer heeft overwogen dat zij de aanwijzing van een onderzoeker vooralsnog zal aanhouden opdat kan worden bezien of reeds door de te treffen onmiddellijke voorzieningen een oplossing van het geschil kan worden bereikt en bepaald dat elk van partijen of de door de Ondernemingskamer benoemde bestuurder of beheerder van aandelen op elk moment de Ondernemingskamer kan verzoeken de onderzoeker aan te wijzen.

1.4 Bij e-mailbericht aan de Ondernemingskamer van 17 augustus 2018 heeft mr. Wezelenburg, in verband met een tussen de betrokken partijen getroffen minnelijke regeling, - naar de Ondernemingskamer begrijpt - het verzoek [A] van 26 juli 2017 ingetrokken en verzocht het bij beschikking van 22 december 2017 bevolen onderzoek te beëindigen en de getroffen onmiddellijke voorzieningen op te heffen. Bij e-mailberichten van diezelfde dag hebben mr. Elgers, namens Bloomboom, Schreurs, namens ProSolar en Colijn de Ondernemingskamer eveneens verzocht de procedure te beëindigen in verband met de getroffen minnelijke regeling.

2 De gronden van de beslissing

Nu partijen een minnelijke regeling hebben getroffen, geen bezwaren zijn ontvangen tegen het verzoek tot beëindiging van het bevolen onderzoek en opheffing van de getroffen onmiddellijke voorzieningen en de Ondernemingskamer voorts niet is gebleken van enig belang dat zich tegen de toewijzing van het verzoek verzet, zal de Ondernemingskamer het verzoek inwilligen aldus dat zij het bij beschikking van 22 december 2017 bevolen onderzoek en de bij die beschikking getroffen onmiddellijke voorzieningen zal beëindigen, een en ander met ingang van heden.

3 De beslissing

De Ondernemingskamer:

beëindigt met ingang van heden het bij haar beschikking van 22 december 2017 bevolen onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van ProSolar Installatietechniek B.V., gevestigd te Poeldijk;

beëindigt met ingang van heden de bij haar beschikking van 22 december 2017 getroffen onmiddellijke voorzieningen;

verklaart deze beschikking uitvoerbaar bij voorraad.

Deze beschikking is gegeven door mr. G.C. Makkink, voorzitter, mr. M.M.M. Tillema en mr. A.J. Wolfs, raadsheren, prof. dr. M.N. Hoogendoorn RA en dr. P.M. Verboom, raden, in tegenwoordigheid van mr. S.M. Govers, griffier, en door mr. A.W.H. Vink in het openbaar uitgesproken op 17 augustus 2018.