Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2018:3049

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
20-08-2018
Datum publicatie
19-09-2018
Zaaknummer
200.220.042/01 OK
Rechtsgebieden
Ondernemingsrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

OK; Enquête; minnelijke regeling; beëindiging onderzoek en onmiddellijke voorzieningen; art. 2:349a lid 2, 357 lid 1 BW

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

beschikking

___________________________________________________________________

GERECHTSHOF AMSTERDAM

ONDERNEMINGSKAMER

zaaknummer: 200.220.042/01 OK

beschikking van de Ondernemingskamer van 20 augustus 2018

inzake

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

[A] ,

gevestigd te gemeente [....] ,

VERZOEKSTER,

advocaat: mr. G.C.L. van de Corput, kantoorhoudende te Breda,

t e g e n

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

TOTALPLAST B.V.,

gevestigd te Venray,

VERWEERSTER,

advocaat: mr. A.H.H.M. Roelofs, kantoorhoudende te Nuland,

e n t e g e n

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

CSB HOLDING B.V.,

gevestigd te Venray,

BELANGHEBBENDE,

advocaat: mr. A.H.H.M. Roelofs, kantoorhoudende te Nuland.

1 Het verloop van het geding

1.1

In het vervolg zullen onderstaande partijen als volgt worden aangeduid:

  • -

    verzoekster als [A] ;

  • -

    verweerster als Totalplast;

  • -

    belanghebbende als CSB.

1.2

Voor het verloop van het geding verwijst de Ondernemingskamer naar de beschikkingen in deze zaak van 1 en 5 september 2017.

1.3

Bij haar beschikking van 1 september 2017 heeft de Ondernemingskamer een onderzoek bevolen naar het beleid en de gang van zaken van Totalplast en bij wijze van onmiddellijke voorzieningen een nader aan te wijzen persoon benoemd tot commissaris van Totalplast en de door [A] respectievelijk CSB gehouden aandelen in Totalplast – met uitzondering van één aandeel van ieder van de aandeelhouders – ten titel van beheer overgedragen aan een nader aan te wijzen beheerder. De Ondernemingskamer heeft overwogen dat zij de aanwijzing van een onderzoeker vooralsnog zal aanhouden opdat kan worden bezien of reeds door de te treffen onmiddellijke voorzieningen een oplossing van het geschil kan worden bereikt en bepaald dat elk van partijen of de door de Ondernemingskamer benoemde commissaris of beheerder van aandelen op elk moment de Ondernemingskamer kan verzoeken de onderzoeker aan te wijzen. Bij beschikking van 5 september 2017 heeft de Ondernemingskamer mr. A.C. van Campen (hierna: Van Campen) aangewezen als commissaris en F.J.J. Demeijer (hierna: Demeijer) aangewezen als beheerder van de aandelen.

1.4

Bij e-mail van 26 juli 2018 aan de Ondernemingskamer heeft mr. Roelofs namens CSB en Totalplast, in verband met een tussen de betrokkenen getroffen minnelijke regeling – naar de Ondernemingskamer begrijpt – verzocht het bevolen onderzoek en de getroffen onmiddellijke voorzieningen te beëindigen .

1.5

Bij e-mail van 31 juli 2018 heeft mr. Van de Corput de Ondernemingskamer bericht dat [A] zich aansluit bij het verzoek tot beëindiging van de procedure en heeft daaraan toegevoegd: “voorwaarde is uiteraard dat de geplande levering van de aandelen doorgang vindt”. Bij e-mail van 17 augustus 2018 heeft mr. Van de Corput de Ondernemingskamer namens zijn cliënte laten weten dat hij voormelde voorwaarde intrekt en derhalve onvoorwaardelijk instemt met het beëindigingsverzoek.

1.6

Demeijer heeft mede namens Van Campen de secretaris van de Ondernemingskamer telefonisch laten weten in te stemmen met beëindiging van de procedure en de getroffen onmiddellijke voorzieningen.

2 De gronden van de beslissing

Nu partijen een minnelijke regeling hebben getroffen, er geen bezwaren zijn ontvangen tegen het verzoek tot beëindiging van het bevolen onderzoek de getroffen onmiddellijke voorzieningen en de Ondernemingskamer voorts niet is gebleken van enig belang dat zich tegen de toewijzing van het verzoek verzet, zal de Ondernemingskamer het verzoek inwilligen aldus dat zij het bij beschikking van 1 september 2017 bevolen onderzoek en de bij die beschikking getroffen onmiddellijke voorzieningen zal beëindigen, een en ander met ingang van heden.

3 De beslissing

De Ondernemingskamer:

beëindigt met ingang van heden het bij haar beschikking van 1 september 2017 bevolen onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van Totalplast B.V., gevestigd te Venray;

beëindigt met ingang van heden de bij haar beschikking van 1 september 2017 getroffen onmiddellijke voorzieningen;

verklaart deze beschikking uitvoerbaar bij voorraad.

Deze beschikking is gegeven door mr. G.C. Makkink, voorzitter, mr. J. den Boer en mr. A.J. Wolfs, raadsheren, en drs. P.R. Baart en prof. dr. mr. S. ten Have, raden, in tegenwoordigheid van mr. S.C. Prins, griffier, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van de Ondernemingskamer van 20 augustus 2018.