Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2018:2634

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
24-07-2018
Datum publicatie
06-05-2019
Zaaknummer
200.216.696/01
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Tussenarrest. Zie ECLI:NL:GHAMS:2019:1192.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

GERECHTSHOF AMSTERDAM

afdeling civiel recht en belastingrecht, team I

zaaknummer: 200.216.696/01

zaak-/rolnummer rechtbank Amsterdam: C/13/611323 / HA ZA 16-656

arrest van de meervoudige burgerlijke kamer van 24 juli 2018

inzake

1 [X] ,

wonend te [woonplaats] ,
en
2. CORDURA Y LOCURA BEHEER B.V.,
gevestigd te Amsterdam,

appellanten,

advocaat: mr. S.D. Arnold te Bussum, gemeente Gooise Meren,

tegen

[geïntimeerde] ,

wonend te [woonplaats] ,

geïntimeerde,

advocaat: mr. H. Vosmeijer te Amstelveen.

Partijen worden hierna [X] , Cordura y Locura, [X] c.s. (appellanten gezamenlijk) en [geïntimeerde] genoemd.

1 Het geding in hoger beroep

[X] c.s. is bij dagvaarding van 22 mei 2017 in hoger beroep gekomen van een vonnis van de rechtbank Amsterdam van 1 maart 2017, onder bovenvermeld zaaknummer gewezen tussen [X] c.s. als eisers in conventie, tevens verweerders in reconventie en [geïntimeerde] als gedaagde in conventie tevens eiseres in reconventie.

Partijen hebben daarna de volgende stukken ingediend:

- memorie van grieven van [X] met producties;

- memorie van grieven van Cordura y Locura met producties;

- memorie van antwoord.

Partijen hebben de zaak ter zitting van 22 februari 2018 doen bepleiten, [X] c.s. door mr. Arnold voornoemd aan de hand van pleitnotities die zijn overgelegd en [geïntimeerde] door mr. Vosmeijer voornoemd. [X] c.s. heeft nog vijf producties in het geding gebracht en [geïntimeerde] nog één productie.

De zaak is in overleg met partijen ter zitting verwezen naar mediation. De behandeling van de zaak bij het hof is aangehouden tot 26 juni 2018.

Het door partijen doorlopen mediationtraject heeft niet tot resultaat geleid. Gelet op de berichtgeving dat partijen een oplossing van het geschil hadden benaderd, heeft het hof partijen bij e-mailbericht van 12 juni jl. gevraagd of zij een nadere beproeving door het hof van een minnelijke regeling wensten. De betrokken mediator zou daarbij aanwezig kunnen zijn.

[X] c.s. heeft vervolgens arrest gevraagd. [geïntimeerde] heeft een zitting verzocht ter nadere beproeving van een minnelijke regeling met aanwezigheid van de mediator.

Hierop is, na beraad hof, arrest bepaald.

2 De beoordeling

Het hof ziet aanleiding opnieuw een comparitie van partijen te gelasten overeenkomstig het verzoek van [geïntimeerde] . De bij het door partijen doorlopen mediationtraject betrokken mediator zal hierbij slechts worden uitgenodigd indien beide partijen, derhalve ook [X] , te kennen geven hierop prijs te stellen en zijn kosten – voor zover aan de orde – te zullen dragen. Iedere verdere beslissing zal worden aangehouden.

3 De beslissing

Het hof:

bepaalt dat [X] en [geïntimeerde] in persoon respectievelijk Cordura y Locura, vertegenwoordigd door iemand die van de zaak op de hoogte is en bevoegd is (door schriftelijke machtiging of anderszins) tot het aangaan van een schikking, tezamen met hun raadslieden zullen verschijnen voor het hof, dat daartoe zitting zal houden in het Paleis van Justitie, IJdok 20 te Amsterdam, op een nader te bepalen datum en tijdstip, tot het hiervoor onder 2 omschreven doel;

bepaalt dat partijen binnen twee weken na heden op de rol hun verhinderdagen en die van hun advocaten voor de maanden september, oktober en november 2018 kunnen opgeven, waarna het hof de dag en het tijdstip van de comparitie zal vaststellen, in welk geval behoudens klemmende redenen of overmacht geen uitstel van de comparitie meer zal worden verleend;

houdt iedere verdere beslissing aan.

Dit arrest is gewezen door mrs. E.K. Veldhuijzen van Zanten, J.C.W. Rang en J.E. Molenaar en door de rolraadsheer in het openbaar uitgesproken op 24 juli 2018.