Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2018:2228

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
03-07-2018
Datum publicatie
06-07-2018
Zaaknummer
200.225.621/01 GDW
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Klaagster is in beroep gekomen tegen een beslissing van de voorzitter van de kamer. Tegen die beslissing kon verzet worden gedaan bij de kamer. Hiertegen staat geen ander rechtsmiddel open, zodat klaagster niet-ontvankelijk is in haar hoger beroep.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

beslissing

___________________________________________________________________ _ _

GERECHTSHOF AMSTERDAM

afdeling civiel recht en belastingrecht

zaaknummer : 200.225.621/01 GDW

nummer eerste aanleg : C/13/623562 DW RK 17/126

beslissing van de notaris- en gerechtsdeurwaarderskamer van 3 juli 2018

inzake

[klaagster],

wonend te [plaats],

appellante,

tegen

[naam] en [naam],

gerechtsdeurwaarders te [plaats],

geïntimeerden,

gemachtigde: mr. [naam].

1 Het geding in hoger beroep

1.1.

Appellante (hierna: klaagster) heeft op 19 oktober 2017 een beroepschrift - met bijlage - bij het hof ingediend tegen de aan deze beslissing gehechte beslissing van de plaatsvervangend-voorzitter van de kamer voor gerechtsdeurwaarders te Amsterdam (hierna: de kamer) als bedoeld in artikel 39 lid 1 Gerechtsdeurwaarderswet (hierna: Gdw) van 17 oktober 2017.

1.2.

De plaatsvervangend-voorzitter van de kamer heeft in de bestreden beslissing de klacht van klaagster tegen geïntimeerden (hierna: de gerechtsdeurwaarders) als kennelijk niet-ontvankelijk afgewezen.

1.3.

De gerechtsdeurwaarders hebben op 22 november 2017 een verweerschrift bij het hof ingediend.

1.4.

Het hof heeft de zaak, waar het betreft de ontvankelijkheid van klaagster in het hoger beroep, behandeld ter openbare terechtzitting van het hof van 13 juni 2018. Klaagster, hoewel behoorlijk opgeroepen, is niet verschenen. De gerechtsdeurwaarders zijn, met bericht van afwezigheid, evenmin verschenen.

2 Stukken van het geding

Het hof heeft kennis genomen van de inhoud van de door de kamer aan het hof toegezonden stukken van de eerste instantie en de hiervoor vermelde stukken.

3 De ontvankelijkheid van klaagster in het hoger beroep

3.1.

Klaagster heeft bij e-mailbericht van 4 februari 2017 bij de kamer een klacht ingediend tegen de gerechtsdeurwaarders. De plaatsvervangend-voorzitter van de kamer heeft bij beslissing van 17 oktober 2017 de klacht van klaagster als kennelijk niet-ontvankelijk afgewezen. Tegen die beslissing is klaagster nu in hoger beroep gekomen.

3.2.

Ingevolge artikel 39 lid 2 Gdw kan tegen de beslissing van de voorzitter van de kamer tot afwijzing van een klacht binnen veertien dagen na de dag van verzending van de kennisgeving schriftelijk verzet worden gedaan bij de kamer. Tegen de beslissing van de voorzitter van de kamer staat geen ander rechtsmiddel open.

3.3.

Op grond van het bovenstaande moet worden geoordeeld dat klaagster niet-ontvankelijk is in haar hoger beroep.

3.4.

Het hiervoor overwogene leidt tot de volgende beslissing.

4 Beslissing

Het hof verklaart klaagster niet-ontvankelijk in haar hoger beroep tegen de beslissing van de plaatsvervangend-voorzitter van de kamer van 17 oktober 2017.

Deze beslissing is gegeven door mrs. J.C.W. Rang, L.J. Saarloos en A.W. Jongbloed en in het openbaar uitgesproken op 3 juli 2018 door de rolraadsheer.