Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2017:4627

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
23-06-2017
Datum publicatie
21-11-2017
Zaaknummer
23-003756-16
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Bevestiging vonnis met uitzondering van de beslissing op de vorderingen tenuitvoerlegging. Aangezien de vorderingen al bij een andere rechtelijke uitspraak zijn toegewezen, worden deze vorderingen tot tenuitvoerlegging afgewezen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

afdeling strafrecht

parketnummer: 23-003756-16

datum uitspraak: 23 juni 2017

TEGENSPRAAK (gemachtigd raadsman)

Arrest van het gerechtshof Amsterdam gewezen op het hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis van de politierechter in de rechtbank Amsterdam van 5 oktober 2016 in de strafzaak onder de parketnummers 13-702719-16, 13-702333-15 (TUL) en 13-702442-15 (TUL) tegen

[verdachte] ,

geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum],

adres: [adres].

Onderzoek van de zaak

Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting in hoger beroep van 9 juni 2017 en, overeenkomstig het bepaalde bij artikel 422, tweede lid, van het Wetboek van Strafvordering, naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting in eerste aanleg.

Tegen voormeld vonnis is namens de verdachte hoger beroep ingesteld.

Het hof heeft kennisgenomen van de vordering van de advocaat-generaal en van hetgeen door de raadsman naar voren is gebracht.

Vonnis waarvan beroep

Het hof verenigt zich met het vonnis waarvan beroep en zal dit derhalve bevestigen, behalve ten aanzien van de beslissingen ten aanzien van de vorderingen tenuitvoerlegging. In zoverre zal het vonnis worden vernietigd.

Vordering tenuitvoerlegging (13-702333-15)

Het openbaar ministerie heeft gevorderd de tenuitvoerlegging van de bij vonnis van de politierechter in de rechtbank Amsterdam van 13 juli 2015, opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 4 weken. Deze vordering is in hoger beroep opnieuw aan de orde.

De raadsman heeft verzocht de vordering af te wijzen, gelet op de persoonlijke omstandigheden van de verdachte.

De advocaat-generaal heeft op de terechtzitting in hoger beroep gevorderd dat de vordering wordt afgewezen, nu de vordering al bij een andere rechterlijke uitspraak is toegewezen.

Op grond van hetgeen bij het onderzoek ter terechtzitting is gebleken, te weten dat de vordering al bij een andere rechtelijke uitspraak is toegewezen, zal deze vordering tot tenuitvoerlegging worden afgewezen.

Vordering tenuitvoerlegging (13-702442-15)

Het openbaar ministerie heeft gevorderd de tenuitvoerlegging van de gevangenisstraf voor zover deze voorwaardelijk is opgelegd bij vonnis van de politierechter in de rechtbank Amsterdam van 22 juli 2015, te weten een gevangenisstraf voor de duur van 3 weken. Deze vordering is in hoger beroep opnieuw aan de orde.

De raadsman heeft verzocht de vordering af te wijzen, gelet op de persoonlijke omstandigheden van de verdachte.

De advocaat-generaal heeft op de terechtzitting in hoger beroep gevorderd dat de vordering wordt afgewezen, nu de vordering al bij een andere rechterlijke uitspraak is toegewezen.

Op grond van hetgeen bij het onderzoek ter terechtzitting is gebleken, te weten dat de vordering al bij een andere rechtelijke uitspraak is toegewezen, zal ook deze vordering tot tenuitvoerlegging worden afgewezen.

BESLISSING

Het hof:

Vernietigt het vonnis waarvan beroep ten aanzien van de beslissingen omtrent de vorderingen tenuitvoerlegging en doet in zoverre opnieuw recht.

Wijst af de vordering van de officier van justitie in het arrondissement te Amsterdam van 27 september 2016, strekkende tot tenuitvoerlegging van de bij vonnis van de politierechter in de rechtbank Amsterdam van 13 juli 2015, gewezen onder parketnummer 13-702333-15, voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf.

Wijst af de vordering van de officier van justitie in het arrondissement te Amsterdam van 27 september 2016, strekkende tot tenuitvoerlegging van de bij vonnis van de politierechter in de rechtbank Amsterdam van 22 juli 2015, onder parketnummer 13-702442-15, voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf.

Bevestigt het vonnis waarvan beroep voor het overige.

Dit arrest is gewezen door de meervoudige strafkamer van het gerechtshof Amsterdam, waarin zitting hadden mr. J.H.C. van Ginhoven, mr. M. Iedema en mr. S. Bek, in tegenwoordigheid van mr. A.N. Biersteker, griffier, en is uitgesproken op de openbare terechtzitting van dit gerechtshof van 23 juni 2017.

[...]