Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2016:939

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
17-02-2016
Datum publicatie
09-01-2018
Zaaknummer
23-004075-14
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Bevestiging vonnis waarvan beroep. De omstandigheid dat in hoger beroep de tenlastelegging is gewijzigd staat daaraan niet in de weg, omdat het hof tot dezelfde bewezenverklaring komt als de rechtbank.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Parketnummer: 23-004075-14

Datum uitspraak: 17 februari 2016

TEGENSPRAAK (gemachtigd raadsman)

Arrest van het gerechtshof Amsterdam gewezen op het hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis van de politierechter in de rechtbank Noord-Holland van 7 oktober 2014 in de strafzaak onder parketnummer 15-143274-14 tegen

[naam] ,

geboren op [geboortedatum] 1982 te [geboorteplaats] ,

adres: [adres] ,

zonder bekende woon- of verblijfplaats hier te lande.

Onderzoek van de zaak

Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting in hoger beroep van 3 februari 2016 en, overeenkomstig het bepaalde bij artikel 422, tweede lid, van het Wetboek van Strafvordering, het onderzoek op de terechtzitting in eerste aanleg.

Het hof heeft kennisgenomen van de vordering van de advocaat-generaal en van hetgeen door de raadsman naar voren is gebracht.

Vordering advocaat-generaal

De advocaat-generaal heeft gevorderd dat de verdachte zal worden veroordeeld tot dezelfde straf als door de rechter in eerste aanleg opgelegd, te weten een gevangenisstraf voor de duur van 5 dagen.

Tenlastelegging

Aan de verdachte is - na wijziging van de tenlastelegging ter terechtzitting in hoger beroep - ten laste gelegd dat:

primair:

hij op of omstreeks 4 juli 2014 te Zaandam, gemeente Zaanstad met het oogmerk van wederrechtelijke toe-eigening heeft weggenomen één of meer fles(sen) parfum (van het merk Blue de Chanel), in elk geval enig goed, geheel of ten dele toebehorende aan [slachtoffer] , in elk geval aan een ander of anderen dan aan verdachte;

subsidiair:

hij op of omstreeks 4 juli 2014 te Zaandam, gemeente Zaanstad, ter uitvoering van het door hem verdachte voorgenomen misdrijf om met het oogmerk van wederrechtelijke toe-eigening weg te nemen een of meer fles(sen) parfum (van het merk Bleu de Chanel), in elk geval enig goed, geheel toebehorende aan [slachtoffer] in elk geval aan een ander of anderen dan verdachte voornoemde parfumerie is ingegaan en/of een of meer flessen parfum (van het merk Bleu de Chanel) uit het schap heeft gepakt en/of in een tas heeft gestopt, terwijl de uitvoering van dat voorgenomen misdrijf niet is voltooid.

Vonnis waarvan beroep

De behandeling van de zaak in hoger beroep heeft het hof niet gebracht tot andere beschouwingen en beslissingen dan die van de rechter in eerste aanleg. Het vonnis waarvan beroep zal derhalve worden bevestigd. Daaraan staat de omstandigheid dat in hoger beroep de tenlastelegging is gewijzigd niet in de weg, omdat het hof tot de dezelfde bewezenverklaring als de rechtbank komt.

BESLISSING

Het hof:

Bevestigt het vonnis waarvan beroep.

Dit arrest is gewezen door de meervoudige strafkamer van het gerechtshof Amsterdam, waarin zitting hadden mr. G.M. Boekhoudt, mr. J.J.I. de Jong en mr. G. Oldekamp, in tegenwoordigheid van mr. L.M. Schoutsen, griffier, en is uitgesproken op de openbare terechtzitting van dit gerechtshof van 17 februari 2016.

=========================================================================

[…]