Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2016:4174

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
19-10-2016
Datum publicatie
20-10-2016
Zaaknummer
23-004248-15
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

vrijspraak mishandeling.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

parketnummer: 23-004248-15

datum uitspraak: 19 oktober 2016

TEGENSPRAAK

Arrest van het gerechtshof Amsterdam gewezen op het hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis van de politierechter in de rechtbank Noord-Holland van 21 oktober 2015 in de strafzaak onder parketnummer 15-161557-15 tegen

[verdachte] ,

geboren te [geboorteplaats] (China) op [geboortedag] 1969,

adres: [adres].

Onderzoek van de zaak

Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting in hoger beroep van 5 oktober 2016 en, overeenkomstig het bepaalde bij artikel 422, tweede lid, van het Wetboek van Strafvordering, naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting in eerste aanleg.

Het hof heeft kennisgenomen van de vordering van de advocaat-generaal en van hetgeen door de verdachte en de raadsvrouw naar voren is gebracht.

Tenlastelegging

Aan de verdachte is ten laste gelegd dat:

hij op of omstreeks 7 augustus 2015 in de gemeente Castricum opzettelijk zijn echtgenoot, althans een persoon, genaamd [slachtoffer], heeft mishandeld door toen en daar die [slachtoffer] (met kracht) (weg) te duwen en/of haar (vervolgens) mee te trekken en/of haar tussen een deur en een kozijn te duwen en/of haar een of meerma(a)l(en) (met kracht) op/tegen haar lichaam te slaan en/of te stompen en/of haar (krachtig) in haar arm(en) en/of (elders) in haar lichaam te knijpen, tengevolge waarvan die [slachtoffer] pijn heeft ondervonden en/of letsel heeft bekomen.

Voor zover in de tenlastelegging taal- en/of schrijffouten voorkomen, zal het hof deze verbeterd lezen. De verdachte wordt daardoor niet in de verdediging geschaad.

Vonnis waarvan beroep

Het vonnis waarvan beroep zal worden vernietigd, omdat het hof tot een andere beslissing komt dan de rechtbank.

Vordering van het openbaar ministerie

De advocaat-generaal heeft gevorderd dat de verdachte zal worden veroordeeld tot dezelfde straf als door de rechter in eerste aanleg opgelegd.

Vrijspraak

Naar het oordeel van het hof kan niet worden vastgesteld dat er een causaal verband bestaat tussen de foto’s van het letsel van de aangeefster in het dossier en de mishandeling die volgens haar aangifte van 9 augustus 2015 heeft plaatsgevonden op 7 augustus 2015. Nu ander steunbewijs ontbreekt (de verklaring van de zoon van aangeefster, inhoudende dat ook hij die dag door de verdachte zou zijn mishandeld acht het hof niet voldoende ondersteunend) is niet wettig en overtuigend bewezen hetgeen de verdachte is ten laste gelegd, zodat hij hiervan moet worden vrijgesproken.

BESLISSING

Het hof:

Vernietigt het vonnis waarvan beroep en doet opnieuw recht:

Verklaart niet bewezen dat de verdachte het ten laste gelegde heeft begaan en spreekt de verdachte daarvan vrij.

Dit arrest is gewezen door de meervoudige strafkamer van het gerechtshof Amsterdam, waarin zitting hadden mr. A.D.R.M. Boumans, mr. F.M.D. Aardema en mr. J.W. Moors, in tegenwoordigheid van mr. A.S. Metgod, griffier, en is uitgesproken op de openbare terechtzitting van dit gerechtshof van 19 oktober 2016.

[.......]

.