Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2015:5744

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
15-07-2015
Datum publicatie
13-04-2016
Zaaknummer
15/800253-15
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Raadkamer
Inhoudsindicatie

Schorsingsverzoek afwijzen. Door het ontbreken van een reclasseringsrapport met concrete schorsingsvoorwaarden kan onvoldoende worden beoordeeld of het recidivegevaar met het stellen van schorsingsvoorwaarden voldoende kan worden beperkt.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

15/800253-15

GERECHTSHOF AMSTERDAM,

MEERVOUDIGE STRAFKAMER, RAADKAMER

BESCHIKKING in raadkamer op het hoger beroep in de zaak van

[verdachte],

geboren te [geboorteplaats] op [geboorteplaats] 1994,

wonende te [adres],

thans verblijvende in het huis van bewaring Zwaag te Zwaag,

tegen de beschikking van de rechtbank te Noord-Holland, locatie Alkmaar van 24 juni 2015, houdende bevel tot zijn gevangenhouding.

De feiten en de rechtsgang

Het hof heeft kennis genomen van de akte van de griffier van de rechtbank te Noord-Holland, locatie Alkmaar van 25 juni 2015, waarbij namens de verdachte hoger beroep is ingesteld van voormelde beschikking van die rechtbank.

Het hof heeft gezien de beschikking waarvan beroep en heeft kennis genomen van de stukken betrekking hebbend op de voorlopige hechtenis van de verdachte en heeft gehoord de advocaat-generaal en de verdachte, bijgestaan door diens raadsvrouw mr. H.M. Feenstra.

De beoordeling

Het hof verenigt zich met de beschikking waarvan beroep en de gronden waarop deze berust, met uitzondering van de onderzoeksgrond. Deze komt dan ook te vervallen.

De omstandigheden waaronder en het gezelschap waarin de verdachte is aangetroffen, de verbinding die te maken valt tussen de auto met gestolen zonnebrillen en de medeverdachte [medeverdachte] en de omstandigheid dat de verdachte tot op heden geen verklaring heeft willen geven voor zijn aanwezigheid aldaar en in dat gezelschap, maken dat het hof voldoende ernstige bezwaren aanwezig acht.

Gelet op de justitiële documentatie van de verdachte en de omstandigheid dat de verdachte nog in een proeftijd liep acht het hof ook de kleine recidivegrond aanwezig en voegt deze derhalve toe als grond voor de voorlopige hechtenis.

Het hof is van oordeel dat een omstandigheid als bedoeld in art. 67a lid 3 Sv zich thans niet voordoet.

Met betrekking tot het door de verdachte mondeling gedane verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis overweegt het hof dat door het ontbreken van een reclasseringsrapport met concrete schorsingsvoorwaarden onvoldoende beoordeeld kan worden of het recidivegevaar met het stellen van schorsingsvoorwaarden voldoende kan worden beperkt. Ook overigens is het persoonlijk belang dat de verdachte heeft bij schorsing van de voorlopige hechtenis thans onvoldoende onderbouwd.

15/800253-15

De beslissing

Het hof:

WIJST AF het beroep tegen de bestreden beschikking.

WIJST AF het verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis.

Deze beschikking is gegeven op 15 juli 2015 in raadkamer van dit hof door

mr. J.L. Bruinsma, voorzitter,

mrs. F.A. Hartsuiker en M.J.A. Duker, raadsheren,

in tegenwoordigheid van mr. S.A.M. Borg als griffier.

De advocaat-generaal bij dit gerechtshof brengt vorenstaande beschikking ter kennis van de verdachte.

Amsterdam, 15 juli 2015,

de advocaat-generaal