Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2015:3633

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
31-08-2015
Datum publicatie
15-10-2015
Zaaknummer
200.165.447/01 OK
Rechtsgebieden
Ondernemingsrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

OK; enquêterecht; beëindiging onderzoek en onmiddellijke voorzieningen.

Wetsverwijzingen
Burgerlijk Wetboek Boek 2 350
Burgerlijk Wetboek Boek 2 349a
Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
ARO 2015/199
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

beschikking

___________________________________________________________________

GERECHTSHOF AMSTERDAM

ONDERNEMINGSKAMER

zaaknummer: 200.165.447/01 OK

beschikking van de Ondernemingskamer van 31 augustus 2015

inzake

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

KYGI HOLDING B.V.,

gevestigd te Zevenaar,

VERZOEKSTER,

advocaat: mr. D.D.M. Xanthopoulos, kantoorhoudende te Arnhem,

t e g e n

1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

PERTUNO B.V.,

gevestigd te Doetinchem,

2. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

INSTORE BROADCAST B.V.,

gevestigd te Doetinchem,

VERWEERSTERS,

niet verschenen,

e n t e g e n

1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

CINTRA HOLDING B.V.,

gevestigd te Doetinchem,

2. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

OUWENDIJK PARTICIPATIONS B.V.,

gevestigd te Naaldwijk,

BELANGHEBBENDEN,

advocaat: mr. D. van Hijkoop, kantoorhoudende te Doetinchem.

1. Het verloop van het geding

1.1 Voor het verloop van het geding verwijst de Ondernemingskamer naar haar beschikkingen van 28 mei 2015 en 2 juni 2015 in deze zaak.

1.2 Bij deze beschikkingen heeft de Ondernemingskamer - voor zover thans van belang - een onderzoek bevolen naar het beleid en de gang van zaken van Pertuno B.V. (hierna aan te duiden als Pertuno), over de periode vanaf 1 januari 2013, mr. A.L. Leuftink aangewezen teneinde het onderzoek te verrichten, alsmede bij wijze van onmiddellijke voorzieningen en vooralsnog voor de duur van het geding, J. Albers aangewezen als bestuurder van Pertuno B.V. met beslissende stem, bepaald dat deze bestuurder zelfstandig bevoegd is Pertuno te vertegenwoordigen en dat zonder deze bestuurder Pertuno niet vertegenwoordigd kan worden, en bepaald dat de aandelen die Cintra Holding B.V., Kygi Holding B.V. en Ouwendijk Participations B.V. in Pertuno houden, minus één aandeel van iedere aandeelhouder, ten titel van beheer aan de bestuurder tevens beheerder van de aandelen zijn overgedragen.

1.3 Bij brief van 27 augustus 2015, ingekomen ter griffie op 28 augustus 2015, heeft mr. Xanthopoulos de Ondernemingskamer bericht dat partijen overeenstemming hebben bereikt over een minnelijke afwikkeling van het tussen hen bestaande geschil en heeft namens Kygi Holding B.V. verzocht - zo begrijpt de Ondernemingskamer – het onderzoek en de getroffen onmiddellijke voorzieningen per 31 augustus 2015 te beëindigingen.

1.4 Bij brief van 27 augustus 2015, heeft mr. Van Hijkoop de Ondernemingskamer bericht – zo begrijpt de Ondernemingskamer - dat Cintra Holding B.V. en Ouwendijk Participations B.V. instemmen met beëindiging van het onderzoek en de getroffen onmiddellijke voorzieningen.

1.5 De onderzoeker en bestuurder, tevens beheerder van aandelen, hebben de Ondernemingskamer bericht dat zij geen bezwaar hebben tegen beëindiging van het onderzoek en de getroffen onmiddellijke voorzieningen.

2 De gronden van de beslissing

Nu verzoekster heeft verzocht het bij de beschikking van 28 mei 2015 bevolen onderzoek en de bij die beschikking getroffen onmiddellijke voorzieningen te beëindigen, de overige partijen daartegen geen bezwaar hebben en de Ondernemingskamer voorts niet is gebleken van enig belang dat zich tegen beëindiging verzet, zal de Ondernemingskamer het verzoek inwilligen, een en ander met ingang van heden.

3 De beslissing

De Ondernemingskamer:

beëindigt met ingang van heden het bij haar beschikking van 28 mei 2015 bevolen onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van Pertuno Holding B.V.;

beëindigt met ingang van heden de bij haar beschikking van 28 mei 2015 getroffen onmiddellijke voorzieningen;

verklaart deze beschikking uitvoerbaar bij voorraad.

Deze beschikking is gegeven door mr. G.C. Makkink, voorzitter, mr. A.M.L. Broekhuijsen-Molenaar, en mr. M.M.M. Tillema, raadsheren, en H. de Munnik en drs. J. van den Belt, raden, in tegenwoordigheid van mr. B.E. Meerdink-Schenau, griffier, en door mr. Broekhuijsen-Molenaar, voornoemd, in het openbaar uitgesproken op 31 augustus 2015.