Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2014:4524

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
07-10-2014
Datum publicatie
06-11-2014
Zaaknummer
200.153.542-01
Formele relaties
Cassatie: ECLI:NL:HR:2015:1684, Niet ontvankelijk
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Hoger beroep is niet ingesteld bij deurwaardersexploot en er is geen advocaat gesteld. Bij rolbeslissing zijn appellanten in de gelegenheid gesteld om de zaak als dagvaardingsprocedure voort te zetten en de geconstateerde verzuimen in de wijze van aanbrengen van de zaak bij het hof te herstellen. Omdat appellanten van die gelegenheid geen gebruik hebben gemaakt, verklaart het hof hen niet-ontvankelijk.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

GERECHTSHOF AMSTERDAM

afdeling civiel recht en belastingrecht, team II

zaaknummer : 200.153.542/01

kenmerk rechtbank Amsterdam : KK 14-751

arrest van de meervoudige burgerlijke kamer van 7 oktober 2014

inzake

1 [appellant sub 1],

2. [appellante sub 2],

beiden wonend te [woonplaats],

appellanten,

advocaat: niet gesteld,

tegen

de stichting STICHTING DE ALLIANTIE,

gevestigd te Hilversum,

geïntimeerde,

niet verschenen.

1 Het geding in hoger beroep

De rolraadsheer heeft op 5 augustus 2014 een rolbeslissing gegeven. Voor het verloop van het geding in hoger beroep tot die datum wordt naar die rolbeslissing verwezen.

Bij die rolbeslissing is bepaald dat de zaak als verzoekschriftprocedure wordt ingeschreven en als dagvaardingszaak zal worden voortgezet op de rol van 2 september 2014. Tevens zijn appellanten in de gelegenheid gesteld geïntimeerde bij deurwaardersexploot, waarin een advocaat wordt gesteld, en dat ook overigens voldoet aan de daaraan in de wet gestelde eisen, tegen deze roldatum op te roepen en op deze roldatum vertegenwoordigd door een advocaat de zaak als dagvaardings- procedure opnieuw aan te brengen.

Appellanten hebben van deze gelegenheid geen gebruik gemaakt.

Arrest is bepaald op heden.

2 Beoordeling

Nu appellanten geen gebruik hebben gemaakt van de hen geboden gelegenheid om de zaak als dagvaardingsprocedure voort te zetten en de geconstateerde verzuimen in de wijze van aanbrengen van de zaak bij het hof te herstellen, zal het hof appellanten niet-ontvankelijk verklaren in het hoger beroep en veroordelen in de kosten daarvan.

3. Beslissing

Het hof:

verklaart appellanten niet-ontvankelijk in het hoger beroep;

veroordeelt appellanten in de kosten van het geding in hoger beroep, tot op heden aan de zijde van geïntimeerde begroot op nihil.

Dit arrest is gewezen door mrs. W.J. van den Bergh, J.C. Toorman en J.W. Hoekzema en door de rolraadsheer in het openbaar uitgesproken op 7 oktober 2014.