Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2013:5217

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
05-12-2013
Datum publicatie
09-05-2014
Zaaknummer
23-000777-13
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Strafprocedure (artikel 197 Sr) en bestuursrechtelijke procedure inzake ongewenst verklaarde vreemdeling.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

parketnummer: 23-000777-13

datum uitspraak: 5 december 2013

TEGENSPRAAK

Tussenarrest van het gerechtshof Amsterdam gewezen op het hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis van de politierechter in de rechtbank Amsterdam van 12 februari 2013 in de strafzaak onder parketnummer 13-701197-13 tegen

[verdachte],

geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum] 1960,

adres: [adres].

Onderzoek van de zaak

Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting in hoger beroep van 21 november 2013, en, overeenkomstig het bepaalde bij artikel 422, tweede lid, van het Wetboek van Strafvordering, het onderzoek op de terechtzitting in eerste aanleg.

Het hof heeft kennisgenomen van de vordering van de advocaat-generaal en van hetgeen door de raadsman naar voren is gebracht.

Op de terechtzitting in hoger beroep van 21 november 2013 is het onderzoek in deze strafzaak gehouden en gesloten.

Tijdens de beraadslaging is gebleken dat het onderzoek niet volledig is geweest.

Blijkens de door de advocaat-generaal overgelegde correspondentie tussen haar en mevrouw [naam], medewerker van de Immigratie- en Naturalisatiedienst, heeft de verdachte op 28 januari 2013 een aanvraag op opheffing van de ongewenstverklaring ingediend. Deze aanvraag is bij beschikking van 11 oktober 2013 afgewezen. De verdachte heeft een bezwaarschrift ingediend tegen voornoemde beschikking en daarop moet nog beslist worden.

Het hof acht het noodzakelijk de beslissing in de door de verdachte aangevangen bestuursrechtelijke procedure af te wachten.

Het hof zal daartoe het onderzoek heropenen, schorsen en de hervatting van het onderzoek ter terechtzitting op een nader te bepalen datum gelasten.

Beslissing

Het hof:

Heropent het gesloten onderzoek, schorst dit in het belang ervan en beveelt de hervatting van het onderzoek op een nader te bepalen terechtzitting.

Beveelt de oproeping van de verdachte, een tolk in de Italiaanse taal en de raadsman van de verdachte tegen de nog nader te bepalen terechtzitting.

Dit arrest is gewezen door de meervoudige strafkamer van het gerechtshof Amsterdam, waarin zitting hadden mr. A.D.R.M. Boumans, mr. W.M.C. Tilleman en mr. J.G. Bulsing, in tegenwoordigheid van mr. M. Helmers, griffier, en is uitgesproken op de openbare terechtzitting van dit gerechtshof van 5 december 2013.

mr. Bulsing is buiten staat dit arrest mede te ondertekenen.

[...]

[...]

[...]

[...]

[...]

[...]

[...]

[...]

[...]

[...]

[...]

[...][...][...]

[...][...][...]

[...][...][...]

[...]

[...][...][...]

[...]

[...][...]

[...][...][...][...]

[...]