Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:GHAMS:2011:BP9696

Instantie
Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak
18-01-2011
Datum publicatie
30-03-2011
Zaaknummer
200.072.323-01
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Hoger beroep ingetrokken, daags voor rechtszitting. Kostenveroordeling € 1500. Wederpartij heeft daadwerkelijk kosten gemaakt: verweerschrift opgesteld en mondelinge behandeling voorbereid.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

GERECHTSHOF AMSTERDAM

DERDE MEERVOUDIGE BURGERLIJKE KAMER

BESCHIKKING

in de zaak van:

[APPELLANT],

wonende te [woonplaats],

APPELLANTE,

advocaat: mr. G.L.D. Thomas, te Amsterdam,

t e g e n

de naamloze vennootschap CORDARES HOLDING N.V.,

gevestigd te Amsterdam,

VERWEERDER,

advocaat: mr. R.A.J. Nieuwmans, te Amsterdam.

1. Procedure in hoger beroep

Partijen worden hierna [appellant] en Cordares genoemd.

[appellant] is zelfstandig bij beroepschrift, dat op 26 juli 2010 ter griffie van het hof is ingekomen, in hoger beroep gekomen van een beschikking die de kantonrechter te Amsterdam onder kenmerk EA 10-319 op 26 april 2010 heeft gegeven. Gelet op de verplichte procesvertegenwoordiging is het beroepschrift niet in behandeling genomen en door de griffie van het hof op 28 juli 2010 retour gestuurd. Naar aanleiding van de brief d.d. 20 augustus 2010 van mr. G.L.D. Thomas heeft het hof [appellant] gelegenheid gegeven het beroepschrift, uiterlijk op 30 augustus 2010, alsnog door een advocaat te laten indienen.

Mr. Thomas heeft namens [appellant] op 30 augustus 2010 het beroepschrift ingediend.

Op 16 november 2010 is ter griffie van het hof het verweerschrift in hoger beroep met producties van Cordares ingekomen.

Bij faxbericht van 1 december 2010 heeft [appellant] meegedeeld dat het beroep wordt ingetrokken.

De mondelinge behandeling, bepaald op 2 december 2010, heeft niet plaatsgevonden.

Bij faxbericht van 2 december 2010 heeft Cordares het hof verzocht een beschikking te geven over de proceskosten.

2. Beoordeling

2.1 De intrekking van het beroepschrift heeft tot gevolg dat, nu de aangevoerde gronden van het beroep niet meer kunnen worden onderzocht, [appellant] in haar hoger beroep niet kan worden ontvangen.

2.2 Dat [appellant] het beroepschrift heeft ingetrokken, laat onverlet dat het hof nog een beslissing moet nemen over de door Cordares verzochte kostenveroordeling. Het hoger beroep is, zo moet worden geconcludeerd, daags voor de mondelinge behandeling ingetrokken. Nu door Cordares ook daadwerkelijk kosten - in de vorm van het opstellen van een verweerschrift en de voorbereiding van de mondelinge behandeling - zijn gemaakt, is een kostenveroordeling op haar plaats. Het hof zal [appellant] dan ook, zoals door Cordares is verzocht, veroordelen in de kosten van de procedure in hoger beroep.

3. Beslissing

Het hof:

verklaart [appellant] niet-ontvankelijk in het hoger beroep.

veroordeelt [appellant] in de kosten van het hoger beroep, aan de zijde van Cordares gevallen en tot op heden begroot op € 640,- aan verschotten en € 894,- aan salaris.

Deze beschikking is gegeven door mrs. E.M. Polak, A.M.L. Broekhuijsen-Molenaar en H.J.M. Boukema en in het openbaar door de rolraadsheer uitgesproken op 18 januari 2011.