Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2021:1354

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
19-05-2021
Datum publicatie
10-06-2021
Zaaknummer
19/619 WLZ-PV
Rechtsgebieden
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Hoger beroep niet-ontvankelijk. Geen procesbelang meer. CIZ heeft ter zitting verklaard de beslissing op bezwaar in te trekken en op korte termijn nader onderzoek te verrichten. Op basis van de relevante feiten en omstandigheden en het nu geldende recht zal CIZ een nieuwe beslissing op bezwaar nemen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

19 619 WLZ-PV

Centrale Raad van Beroep

Meervoudige kamer

Proces-verbaal van de mondelinge uitspraak op het hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag van 20 december 2018, 18/4328 (aangevallen uitspraak)

Partijen:

[appellante] te [woonplaats] (appellante)

CIZ

Datum uitspraak: 19 mei 2021

Zitting hebben: L.M. Tobé als voorzitter en J.P.A. Boersma en R.M. van Male als leden

Griffier: M. Stumpel

Ter zitting is appellante verschenen, bijgestaan door mr. N Brands en haar begeleidster [naam] . CIZ heeft zich laten vertegenwoordigen door mr. I.C.J.G. van Maris-Kindt en mr. L.M.R. Kater.

BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep

 • -

  verklaart het hoger beroep niet-ontvankelijk;

 • -

  bepaalt dat CIZ een nieuwe beslissing op bezwaar neemt en dat tegen deze beslissing slechts bij de Raad beroep kan worden ingesteld.

Deze beslissing is uitgesproken in het openbaar. Zij is gebaseerd op de volgende overwegingen.

 1. Partijen zijn het er over eens dat er goede gronden zijn om nader onderzoek te doen naar de vraag of [appellante] is aangewezen op zorg als bedoeld in de Wet langdurige zorg (Wlz).

 2. CIZ heeft ter zitting verklaard de beslissing op bezwaar van 8 mei 2018 in te trekken en op korte termijn het onder 1 bedoelde nadere onderzoek te verrichten. Op basis van de relevante feiten en omstandigheden en het nu geldende recht zal CIZ een nieuwe beslissing op bezwaar nemen.

 3. Gelet op wat hiervoor is overwogen bestaat geen procesbelang meer bij een beoordeling van de aangevallen uitspraak en wordt het hoger beroep niet-ontvankelijk verklaard.

 4. Met toepassing van artikel 8:113, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen de door CIZ te nemen nieuwe beslissing op bezwaar slechts bij de Raad beroep worden ingesteld.

 5. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

Waarvan proces-verbaal.

De griffier De voorzitter

(getekend) M. Stumpel (getekend) L.M. Tobé

Voor eensluidend afschrift

de griffier van de

Centrale Raad van Beroep